Hoppa direkt till innehåll

Min Pronto

2007-09-12 - fjärrkontroll, hembio
Så, det bästa med en är att man kan göra sitt eget interface för att styra alla manicker. Det är ju verkligen skitbra. Tyvärr så är programmet man gör det i endast för Windows, och vi vet ju alla hur mycket jag gillar Windows. Men det är inte bara Windows, för jag kör ju Windows i Paralells i min Mac så det är egentligen inte så klurigt att få igång och fixa med programmet.
Nej, programmet i sig är rätt så klumpigt och att få stuk på saker och ting är inte alltid så lätt. Det är ju i grund och boten ett layoutprogram där objekt ska disponeras på en 640x480 stor yta. Men det är som sagt ett riktigt dåligt program för att göra just det. Det största problemet är att programmet inte kan skala om bilder man lagt in som knappar. det kan inte heller skapa drop shadow eller liknande.
Så, jag är ju grafiker, eller hur? Jag bor ju i Photoshop i vilket fall som helst, så det är väl bara att slänga ihop allt där och sen bara exportera ut det? Jo, det är sant, men det tar tid. Och tid är svårt att få tag på för mig. Sen är Pronton uppbyggd p ett systematiskt sätt, på så vis att du har en "basskärm" som bestämmer hur alla andra kommer se ut. Där skapar du kanske basknappar, bakgrundsbild och sådant. Så sitter man i Photoshop så måste man med andra ord skapa objekten mot en transparent bakgrund och sen slice:a upp dem och sen lägga in dem en och en i Pronto-editorn. Det är lite knöligt och visst, man kan få det skitsnyggt men det tar tid.
Sen en annan nackdel med Photoshop (som fungerade i det numera nedlagda ImageReady) är att man inte kan dra filer från Findern in i ett öppet dokument i Photoshop och den läser in filen och lägger den i ett eget lager. Att få in ikoner i Photoshop betyder att man måste öppna dem i ett eget dokument och sen kopiera eller dra över den därifrån. Det gör det hela lite mer klurigt också.
Jag testade att köra med lite andra applikationer som kan fixa snygga compositioner men ingen kunde exporta ut det i ett bra format. Kom ihåg, jag var ute efter att det skulle vara effektivt och snabbt. Snyggt kan jag ju fixa i Photoshop redan. Men inget riktigt dög.

The power of Atlas

Tills jag kom på en sak! Jag har ju ett innehållssystem med tonvis av funktioner för att skala bilder och skapa knappar och sådant. Det är ju skitbra! Så, jag sätter ihop ett basscript som skriver ut bakgrundsbild och sådant och sen skapar jag "sidor" där jag disponerar ikoner och funktioner med CSS så jag får en känsla av hur det ska se ut. Sen drar jag bara bilderna från Safari till en mapp på hårddisken. Då är dom färdigkomponerade och skalade till rätt storlek. Smidigt! Ett annat plus är att jag kan visa dom som är intresserade av hur det kommer att se ut och så, vilket ju givetvis är alla som läser detta, eller hur?
Nåja, klicka på bilden till höger för att komma till en förhandstitt på hur min Pronto ser ut (eller snarare, snart kommer se ut, har inte lagt över det ännu). Den öppnas i ett nytt fönster som "emulerar" en riktig pronto och du kan trycka på de flesta knappar i skärm-delen.
Mer i Hembio
Lord of the Ringsmaraton
Min Pronto
Gefen to the rescue
Stereobnk
Fjrrkontrollsdjungeln
Det ska fungera
Hembion nrmar sig
Mer i Webblog
Crysis beta
DirectX 10
PCplattformen dende
Min Pronto
Ny SpelPC
Halleluja
Detta suger Apple
Nyckelord: fjärrkontroll eller hembio
iPad mini
Jakten p den frsvunna sladden
Min Pronto
Min hembio
Flatout igen
Pronto
Universalfjrrkontroll
Bilder på spelbordet när det används
Använda laserskäraren för att skapa innehål...
Julklappar med laserskärare
Budget-Spa
Nyckelskåp
Fjällkaffe
1/20 DeLorean Time Machine
Caso Outdoor Cooler
Minikyl Coca Cola
Verktygsvagn med verktyg, 161 delar
CSS filters for background images
Huset ommålat!
Skiss för tatuering
Spelbordet klart
Laser cutting my Myst Island
We Can Do It
Batwing
Elsa
Skaffat husbil
Foton på bilen
Remarkable 2
Ny espressomaskin!
Porträtt av Emma
AtlasCMS och rådande krissituation
Ny bil! Ford Mustang Mach-E GT
Spelbordet, igen
Ny bil beställd
Två månader med Keto
Spelbord v3
Mechanical Age map
More shading and water
Första månaden med Keto
Keto
Fotosession: Tabitha
Utebelysning
Återvinningsskåp
Måla om huset
Byggt hylla till vintunnorna
Dodge RAM
Inline-redigering
Drömmen om ett spa
Dags för carport
Survey Island, what is happening?
Golvprov
Gillestugan uppdaterad!
Spelbord v2
Tre billyhyllor blir två
Gymkort
You can't take the sky from me
Högtalare klara!