Hoppa direkt till innehåll

Detta suger, Apple

2007-09-08 - apple, iphone, itunes
Detta suger, Apple
Ok, i och med iTunes 4.7 så har Apple introducerat en helt ny funktion för iPhone-ägare! Man kan nu skapa sina egna ringsignaler från sin musik! Rätt så fränt ju. Apple har ju fått lite kritik för att man bara har ett par få signaler att välja bland. Skitbra ju. Och i vanlig Apple-anda är gränssnittet väldigt bra och gör det enkelt att välja vilken del av sången man vill ha som ringsignal.
Men vänta nu. Riktigt så enkelt var det inte. Vi har några begränsningar här. Ok, man får alltså bara göra ringsignaler av låtar man köpt på iTunes Store. Ok, jag fattar kanske inte riktigt varför, men det kanske är ok... Fats hallå, det är inte vilken låt som helst. Nej, Apple har bestämt vilka låtar på iTunes Store som man får göra musik av. Vafan?
Och hallå i huvudet! Du får betala för att göra om en sång till en ringsignal! Vad i helvete? I och med att ni begränsar det till låtar jag redan köpt så har ni ju redan fått pengar för musiken och distributionen! Vad i helvete är det jag betalar för? Vem får dom extra nio kronorna jag betalar för att få trycka på en knapp?
Detta är faktiskt hela jäkla otroligt. Jag förstår inte hur det kan fungera så här. Att köpa ringsignaler kostar pengar, det vet alla. Det kostar pengar om du skickar ett SMS till någon tjänst som sedan skickar tillbaka ringsignalen till dig. Men då betalar du ju för distributionen (ok, dom tjänar en hel del på det förstås, men ändå, dom ska ju ha betalt för deras utlägg).
Men i iTunes-fallet så äger jag ju redan låten. Jag har redan betalat för den. Apple tar egentligen samma pris för hela låten i form av en 20-sekunders ringsignal av samma låt, som jag redan köpt, och redan har synkat över till min iPhone (om jag hade en iPhone, vill säga). Jag betalar för att ha samma låt på min telefon två gånger, en full version och en kort version.
Det är helt skadat, och jag kan inte tänka mig att det här är en licensieringsfråga. Musikbolagen har redan fått betalt för låten. Jag får en känsla av att detta är en kostnad som går rätt ned i Apples ficka och det tycker jag är larvigt och Microsoft-aktigt.
Och jag vill inte ens ha låtar som ringsignal, jag vill komponera mina egna låtar i GarageBand, något den faktiskt är förvånansvärt bra på, sen spara dem i iTunes och synka över till iPhone och välja som ringsignal. Men det är inte ens med som funktion.
Detta suger, Apple.
Mer i Webblog
Min Pronto
Ny SpelPC
Halleluja
Detta suger Apple
Sandmaniatrjor
Vilken iPod
Skrmdump
Nyckelord: apple, iphone eller itunes
iPhonerecension
Jag har en iPhone
Mediafrvaring
Detta suger Apple
Text i ikoner
iLifeikonerna
Billigare och snabbare
Örnen börjar bli redo för Sweden Rock
Mixtejp
Norrsken
Kan ha "råkat" skaffa något på Sci-Fi-mässan
Recension: Steam Hotell
Rostfärg och IKEA-lampa
Create a physical book from my digital book
Survey Island
Someone is trying to sell my map!
Julkalender
Myst book updated
Recension: Yasuragi Ryokan Hanare
Recension: Ad Astra
Ny tatuering - midgårdsormen!
Minnestal till en kaffekopp
Förlovade
Sweden Rock 2023
Ny nummerskylt för huset
Fix i husbilen
Grubbelgubbe
Måla med rostfärg
Vårfix i trädgården
Jung Kook
Pappaskämt och annan humor
Bilder på spelbordet när det används
Använda laserskäraren för att skapa innehål...
Julklappar med laserskärare
Budget-Spa
Nyckelskåp
Fjällkaffe
1/20 DeLorean Time Machine
Caso Outdoor Cooler
Minikyl Coca Cola
Verktygsvagn med verktyg, 161 delar
CSS filters for background images
Huset ommålat!
Skiss för tatuering
Spelbordet klart
Laser cutting my Myst Island
We Can Do It
Batwing
Elsa
Skaffat husbil
Foton på bilen
Remarkable 2
Ny espressomaskin!
Porträtt av Emma
AtlasCMS och rådande krissituation
Ny bil! Ford Mustang Mach-E GT
Spelbordet, igen