Hoppa direkt till innehåll

Helt klart städgalning

2009-07-23 - städa, prylar
Jag frågade mig själv om det var prylgalningen eller städgalningen i mig som trånade efter en ny dammsugare och det är nu avgjort - det är helt klart städgalningen. Det är en Kärcher-dammsugare som även sprutar ut ånga medan man dammsuger så med rätt teknik så tvättar man alltså golvet samtidigt som man dammsuger det. Fatta vad smidigt!
Jag har fått mycket kommentarer om att jag är prylgalning genom åren men faktum är att det inte alls handlar om att jag alltid måste ha det senaste och bästa hela tiden som en besatthet. Nej, det handlar mer om att vara så effektiv som möjligt, hela tiden hitta något som gör en given uppgift enklare och smidigare. Lathet kanske, eller bara strävan efter något ultimat.
För ett par år sedan så åkte jag och Tina upp till Örnsköldsvik för att gå på bröllop, med i bilen hade jag med mig en hög prylar givetvis. Jag hade med mig min PSP för att spela, min Nokia N95 för att kunna ringa, min TomTom GPS för att hitta rätt, min Nokia N800 för att kunna surfa utan dator och slutligen min iPod för att lyssna på musik. Prylgalning tänker ni nu! Mest prylar när han dör vinner osv osv. Men titta på mig nu, jag har ju numera FÄRRE prylar, för allt ryms numera i min iPhone. Jag kan spela spel på den, lyssna på musik i den, surfa på nätet med den, och snart kommer även TomTom släppa en GPS till den som fungerar bättre än den inbyggda. Så helt plötsligt så har alla dessa prylar blivit en enda pryl. Mer effektivt, smidigare. Inte prylar för prylarnas skull.
När jag då sitter och drömmer om en färgspruta för att måla så är det inte för att ha ännu en pryl, det är ju för att målandet ska bli enklare samt att resultatet ska bli bättre. Effektivare, smidigare.
Så, tillbaka till Kärchern, som är min senaste "pryl" så att säga. Ni skulle inte tro mig hur fint det blir med den. Ångan löser upp fett och smuts på golvet medan dammsugardelen suger upp smuts och skräp. Man kan inte dammsuga lika snabbt som innan och den är bökig att ta fram för att snabbt suga upp något men när man städar är den helt ovärdelig. Golvet blir skinande rent och det utan att använda några som helst rengöringsmedel, bara varm vattenånga. Jag borde spela in en film om detta och lägga ut, någon som är intresserad?
Mer i Webblog
Spotify fr iPhone eller
Nytt skrivbord
Film p ngdammsugaren
Helt klart stdgalning
Girig sjlvisk och egoistisk
Semester
Semesterbloggen
Nyckelord: städa eller prylar
Wacom Inkling
Pryltokig och glad nd
Helt klart stdgalning
Stdgalning
Mac Laptop Vilken ska man vlja
Vilken iPod
Bygga PC
Mixtejp
Norrsken
Kan ha "råkat" skaffa något på Sci-Fi-mässan
Recension: Steam Hotell
Rostfärg och IKEA-lampa
Create a physical book from my digital book
Survey Island
Someone is trying to sell my map!
Julkalender
Myst book updated
Recension: Yasuragi Ryokan Hanare
Recension: Ad Astra
Ny tatuering - midgårdsormen!
Minnestal till en kaffekopp
Förlovade
Sweden Rock 2023
Ny nummerskylt för huset
Fix i husbilen
Grubbelgubbe
Måla med rostfärg
Vårfix i trädgården
Jung Kook
Pappaskämt och annan humor
Bilder på spelbordet när det används
Använda laserskäraren för att skapa innehål...
Julklappar med laserskärare
Budget-Spa
Nyckelskåp
Fjällkaffe
1/20 DeLorean Time Machine
Caso Outdoor Cooler
Minikyl Coca Cola
Verktygsvagn med verktyg, 161 delar
CSS filters for background images
Huset ommålat!
Skiss för tatuering
Spelbordet klart
Laser cutting my Myst Island
We Can Do It
Batwing
Elsa
Skaffat husbil
Foton på bilen
Remarkable 2
Ny espressomaskin!
Porträtt av Emma
AtlasCMS och rådande krissituation
Ny bil! Ford Mustang Mach-E GT
Spelbordet, igen
Ny bil beställd