Hoppa direkt till innehåll

Star Wars: The Clone Wars

2008-08-15 - clone wars, star wars
Så, var givetvis och såg på premiären igår på Clone Wars. Jag och en kompis var i stort ensamma i salongen. Ska man skylla på att det är dåligt annonserat eller för att det är OS? Jag vet inte, men det spelar ingen roll.
För er som sett TV-serien som filmen är baserad på så är det mycket som känns igen. Även om TV-serien har en typisk Hanna-Barbera stil med kantiga linjer så gillade jag den och tyckte att det fungerade. Filmen tar egentligen exakt samma stil och renderar den i 3D och istället för tjocka konturlinjer så använder man mjuka texturer och en ibland lite överdriven raytracing-rendering.
Stilen är väldigt lika
Stilen fungerar, även om Anakin ser lite konstig ut, men alla karaktärer känns igen från TV-serien. Men när man ändå är inne på stilen så märks det tydligt att detta inte är en ILM-produktion, lipsync:en är bristfällig som bäst och rörelsemönstren är väldigt stela och typiskt "animerade".
Sen är detta en barnfilm, rakt av. Detta kan man ta med sin fyraåriga dotter att se på utan problem. Visst, dom skjuter lite mot varandra men det är inget direkt våld. Visst, alla Star Wars-filmer har varit gångbara för en yngre publik, men den här filmen är mer för barn än vad den tecknade serien var om man säger så. Relationen mellan Skywalker och Ahsoka är inte direkt vad man förväntar sig från en Star Wars-film, utan snarare en Disney-film, tyvärr. Sen ska vi inte börja snacka om dialogen som droiderna i droidarmén har för sig heller, när dom pratar med varandra. Ni som tyckte "Roger, roger" var töntigt kommer få spel, helt klart.
Men behållningen för hela filmen är Jedi-fighterna och Ventress, som ju faktiskt är en riktigt tuff lönnmördare och även om hon såg fränare ut i tv-serien så fungerar hon rätt ok i filmen, även om storyn (som är riktigt dålig) inte ger henne tillräckligt mycket screentime.
Det är tydligt att detta var takt ett i en längre story, som ska utspela sig i form av en animerad tv-serie som ska börja i höst, och kanske finns det en chans att den kan bli lite intressant, om inte annat för att se vad det blir av Ventress och lite mer information om Griveous (som inte var med alls i filmen tyvärr).
Ventress är cool i TV-serien, och man känner igen stilen i filmen med.
Så, kronologin blir lite bökig i och med den här filmen. TV-serien utspelar sig mellan Attack of the Clones och Revenge of the Sith, och i TV-serien får vi se när Griveous "kidnappar" Palpatine, så den passar rakt in i filmstoryn. Det är även i TV-serien som Ventress (som från början hette Juno Eclipse, ett namn som nu istället används i Force Unleashed) introduceras som en iskall lönnmördare com gör Dookus skitgöra. Men vart Clone Wars-filmen passar in rent kronologiskt vet jag inte. Då Ventress introduceras i TV-serien samt "avpolleteras" av Skywalker i densamma så får man anta att Clone Wars-filmen äger rum någon gång i mitten av TV-serien, även om Ahsoka inte är med där, vilket ju i så fall är underligt. Eller så ska filmen ses som fristående från TV-serien men vad är då poängen?
Det är en tanke annars, jag tror den här filmen hade fungerat bra mycket bättre om den inte handlat om Skywalker och Kenobi, utan om andra Jedis, för då hade man kunnat vara friare med storyn och inte bunden till vilka som måste överleva och sådan trams. Men samtidigt vill man ju se Anakin förstås.
Detta är inte en film ni behöver se på bio, men ni bör se den, men se TV-serien först.
Mer i Webblog
Nutid dtid hur symbolsprket frndras
The Force Unleasheddemot
Volvo XC90
Star Wars The Clone Wars
Releasedatum
Tilt Shift
Reklam i Spotify
Nyckelord: clone wars eller star wars
Star Wars The Force Unleashed II
Nostalgitripp Dark Forces
Star Wars The Force Unleashed
Star Wars The Clone Wars
Smelly boy
Börjar likna en bar!
Reglar på plats
Rivning pågår!
Mjölner!
Örnen börjar bli redo för Sweden Rock
Utebar!
Mixtejp
Norrsken
Kan ha "råkat" skaffa något på Sci-Fi-mässan
Recension: Steam Hotell
Det börjar ta form med hemma-spa:et
Rostfärg och IKEA-lampa
Create a physical book from my digital book
Survey Island
Someone is trying to sell my map!
Julkalender
Myst book updated
Recension: Yasuragi Ryokan Hanare
Recension: Ad Astra
Ny tatuering - midgårdsormen!
Minnestal till en kaffekopp
Förlovade
Sweden Rock 2023
Ny nummerskylt för huset
Fix i husbilen
Grubbelgubbe
Uppdateringar i verkstaden!
Måla med rostfärg
Vårfix i trädgården
Jung Kook
Pappaskämt och annan humor
Bilder på spelbordet när det används
Använda laserskäraren för att skapa innehål...
Julklappar med laserskärare
Budget-Spa
Nyckelskåp
Fjällkaffe
1/20 DeLorean Time Machine
Caso Outdoor Cooler
Minikyl Coca Cola
Verktygsvagn med verktyg, 161 delar
CSS filters for background images
Huset ommålat!
Skiss för tatuering
Spelbordet klart
Laser cutting my Myst Island
We Can Do It
Batwing
Elsa
Skaffat husbil