Hoppa direkt till innehåll

Emo - Musiktips

2008-03-09 - emo, musik, tips
Då man är i den situation som jag är i så reflekteras det en del i vilken typ av musik man lyssnar på. Det har ju därför blivit en hel del Emo-musik, som enklast kan beskrivas som emotionell rockmusik, en speciell genré som har gått i vågor och just nu (i vad många anser vara "tredje vågen") definierats bland annat av Dashboard Confessional och bygger lite på post-grunge typen av musik, där band som Creed satt sina spår.
Så här ska man tydligen klä sig om man är "Emo"
Men nu finns det en uppsjö av Emo-musik och är man sådan som gärna gungar med i emotionellt starka texter som ändå är gravt kommersiella så har jag lite tips på musik som jag lyssnar rätt mycket på.
Det går ju inte att nämna Emo-musik utan att åtminstone för en sekund gå in på lite band som influerat rätt mycket, som Green Day med låtar som Boulevard of Broken Dreams, som kanske inte faller under Emo-paraplyet men ändå är en stark influens, helt klart.

Takida

Kan börja med att tipsa om svenska bandet Takida som är ett rockband från Ånge med en väldigt stark ledsångare. Deras debutalbum Make You Breathe (iTunes) från 2006 var helt ok, men det var först med Bury the Lies (iTunes) som dom hittade en riktigt bra stil. Curly Sue, som är en helt underbar låt, har legat på topplistor länge, och låtar som The Dread, Halo och Hole in the Ground är minst lika bra. Faktum är att detta är en sådan där skiva där nästan alla låtar är väldigt bra och vissa är skitbra. Väldigt få utfyllnadslåtar.

Breaking Benjamin

Ok, jag lyssnar inte så mycket på dem, men dom har en del ok låtar på deras skiva Phobia (iTunes), och dem jag skulle vilja rekommendera är Breathe, Diary of Jane, Evil Angel och Dance with the Devil. Resten av skivan är lite slätare och inte lika nynnvänlig. Breaking Benjamin är lite spretiga men har en del toppar.

Hinder

Om du inte hört Lips of an Angel från skivan Extreme Behaviour (iTunes) så har du verkligen missat något. Sångaren har en väldigt stark röst. Tyvärr så är det ont om riktigt bra låtar på den skivan, även om jag tycker Better Than Me och Get Stoned är mycket mycket bra.

Daughtry

Nyligen upptäckta av mig, faktiskt, och provlyssnade på ett par låtar efter att ha hört Home. Sångaren är tydligen en tävlande i American Idol och någon gång ska väl dom där programmen generera bra sångare så det var väl dags. Debutskivan heter bara Duaghtry (iTunes). Home är skön och stark. Men Over You och framförallt All These Lives som är en oerhört stark låt om barn som kidnappas är helt fantastiska låtar. Har inte hunnit lyssna igenom skivan ordentligt men den innehåller många guldklimpar.
Det var några tips som jag gärna delar med mig av. Har du andra tips på den här typen av musik? Jag lyssnar väldigt mycket på musik numera så jag är alltid intresserad av tips. Jag letar gärna efter musik i stil med Disturbed också, som jag skrev om här som knappast är Emo-musik men väldigt skön musik att bara låta saker och ting mynna ut i.
Mer i Webblog
Spke
iPhonerecension
Ordning och reda
Emo  Musiktips
Vid avgrunden
Sandmania iContainer
De fyra elementen
Nyckelord: emo, musik eller tips
Krlek r fr dom
Reklam i Spotify
Spotify
Emo  Musiktips
Musiktips
Minnestal till en kaffekopp
Förlovade
Ny nummerskylt för huset
Fix i husbilen
Grubbelgubbe
Måla med rostfärg
Vårfix i trädgården
Jung Kook
Pappaskämt och annan humor
Bilder på spelbordet när det används
Använda laserskäraren för att skapa innehål...
Julklappar med laserskärare
Budget-Spa
Nyckelskåp
Fjällkaffe
1/20 DeLorean Time Machine
Caso Outdoor Cooler
Minikyl Coca Cola
Verktygsvagn med verktyg, 161 delar
CSS filters for background images
Huset ommålat!
Skiss för tatuering
Spelbordet klart
Laser cutting my Myst Island
We Can Do It
Batwing
Elsa
Skaffat husbil
Foton på bilen
Remarkable 2
Ny espressomaskin!
Porträtt av Emma
AtlasCMS och rådande krissituation
Ny bil! Ford Mustang Mach-E GT
Spelbordet, igen
Ny bil beställd
Två månader med Keto
Spelbord v3
Mechanical Age map
More shading and water
Första månaden med Keto
Keto
Fotosession: Tabitha
Utebelysning
Återvinningsskåp
Måla om huset
Byggt hylla till vintunnorna
Dodge RAM
Inline-redigering
Drömmen om ett spa