Hoppa direkt till innehåll

Apple vs. Europa

2007-06-17 - apple, iphone
211
Apple vs. Europa
Som jag har misstänkt tidigare så kommer Apple få det svårt att lura oss i Europa att köpa iPhone med samma krav som i USA. Vi i Europa (och Sverige) väljer helt enkelt inte vilket nät vi ska ha beroende på vilka telefoner vi kan köpa då. Alla telefoner finns i alla nät och vi köper telefoner baserat på vilka kampanjer som just nu är tillgängliga.
Jag förutser att Apple inte kommer ha en chans i helvetet att låsa iPhone till en operatör och kräva 2 års bindingstid. Och det verkar som om flera än mig håller med mig.
Several European operators reportedly advised Greengart that they had spoken to Apple and found the company “unbelievably arrogant,” making demands that “simply cannot be justified, no matter how hot the product is.”
Detta har jag inte alls svårt att tro. Apple är fruktansvärt arroganta och ställer alltid fruktansvärt höga krav. Men skillnaden här är att tidigare har dom gjort det när dom redan har en fruktansvärt bra och populär produkt. Exempel är ju iTunes Store där Apple har otroligt höga krav på musik- och filmbolagen. Det kan dom ha för dom har den mest populära spelaren och mest populära online-butiken.
Men iPhone är inte ens släppt än, Apple! Man kan inte ställa så höga krav på en produkt vars framgång ännu inte påvisats. Det är väldigt arrogant av Apple och jag tycker det är synd. Steve Jobs gav sken av att Apple ville gå in i mobiltelefonmarknaden med ödmjukhet för dom visste att det var en enorm marknad (över tio gånger så stor som mp3-marknaden). Då blir jag lite förvånad när dom påvisar sådan här arrogans gentemot potentiella partners. Synd.
För faktum är att Apple inte kan göra iPhone operatörsbunden enbart. Dom måste sölja den på hyllan med, precis som alla andra mobiletelefoner, precis som dom säger i artikeln
"Several were adamant that they will never offer the iPhone," Greengart wrote. Therefore, he suggested in his report that "early indications are that Apple may be forced to go retail-only in Europe."
Jag tror nog många operatörer i Europa verkligen vill sälja iPhone men de flesta fattar att det inte fungerar på Apples villkor. Vi väntar bara på att Apple ska fatta det också.
Mer i Webblog
Aktiebolag
Jack Bauer
FBI bestller datorsystem
Apple vs Europa
Fjrrkontrollsdjungeln
Solnedgng
Spisls igen
Nyckelord: apple eller iphone
Billigare och snabbare
iPhonefeber
iPhones grnssnitt
Apple vs Europa
Mindre Macbook Pro
Med tanke p miljn
Leoparden frsenad
Fix i husbilen
Måla med rostfärg
Vårfix i trädgården
Jung Kook
Pappaskämt och annan humor
Bilder på spelbordet när det används
Använda laserskäraren för att skapa innehål...
Julklappar med laserskärare
Budget-Spa
Nyckelskåp
Fjällkaffe
1/20 DeLorean Time Machine
Caso Outdoor Cooler
Minikyl Coca Cola
Verktygsvagn med verktyg, 161 delar
CSS filters for background images
Huset ommålat!
Skiss för tatuering
Spelbordet klart
Laser cutting my Myst Island
We Can Do It
Batwing
Elsa
Skaffat husbil
Foton på bilen
Remarkable 2
Ny espressomaskin!
Porträtt av Emma
AtlasCMS och rådande krissituation
Ny bil! Ford Mustang Mach-E GT
Spelbordet, igen
Ny bil beställd
Två månader med Keto
Spelbord v3
Mechanical Age map
More shading and water
Första månaden med Keto
Keto
Fotosession: Tabitha
Utebelysning
Återvinningsskåp
Måla om huset
Byggt hylla till vintunnorna
Dodge RAM
Inline-redigering
Drömmen om ett spa
Dags för carport
Survey Island, what is happening?
Golvprov
Gillestugan uppdaterad!