Hoppa direkt till innehåll

FBI beställer datorsystem

2007-06-18 -
352
Jag undrar vad som står på ordersedeln när FBI beställer datorsystem, ska man tro amerikanska filmer så gäller ju en del grundreglar i alla fall:

1. Lösenord

Lösenord ska vara korta, och helst bestå av tangenter som sitter nära varandra på tangentbordet, som till exempel "hjkl" eller "uio" så vem som helst kan snabbt stega fram till en terminal och lite avspänt nästan bara slänga sina händer på tangentbordet för att skriva in sitt lösenord.

2. Säkerhetslås

Säkerhetslåsen ska vara så tuffa som möjligt, till exempel hornhinneavläsning, urinprov eller andedräktsanalysator. Fingeravtryck och koder är ju helt ute. Men det får inte vara ett oknäckbart system för nån som är så pass stygg att han sliter ut vaktens öga för att komma in (lyfta huvudet går ju inte, inte samma effekt). Det ska alltså inte finnas ett backupsystem.

3. Den hemliga terminalen

Den där supermegaduperviktiga terminal som bara en levande människa har tillgång till och kan koden till ska självklart stå i ett rum som är lätt åtkommet via fläktsystemet.

4. Databasen

Den grymt hemliga och avancerade supermegadatabasen över alla kriminella och allt som har med dem att göra skall givetvis användas via en webbläsare.

5. Lösenord igen

Alla lösenord måste vara så pass lätta att gissa så det bara krävs högst tre försök för att knäcka dem.

6. Virus i datorn

När ett virus tar sig in i datorn skall detta visas genom att allt på skärmen "smälter" ner och försvinner.

7. Radering av data

När man raderar en post i databasen så skall den suddas ut med effekten av att pixlarna i foton på personen blir större och större och till slut försvinner bilden.

8. Animationer

Oavsett vad man gör på datasystemet, även om man bara läser sin mail, så ska saker blippa och röra på sig, rotera runt en Z-axel och låta Swosch-swosch.

9. Prata

Datorn skall självklart både kunna lyssna, förstå och prata perfekt engelska med en kvinnoröst. Speciellt nedräkningar. Datorn ska heta "Computer" och skall tilltalas på det viset också.

10. Tangentbordsblipp

Tangentbordet bör också pipa till för varje gång man trycker på en tangent, så man vet att man har tryckt.

11. Skrivhastighet

Oavsett hur bra personen är på att skriva på tangentbordet, så ska kommandona flyta på i en jämn ström på skärmen. Faktum är att dom ska flöda på i samma takt oavsett i vilken takt personen skriver på tangentbordet. Även om denne tar en paus.

12. Sporadiska knappar

På ett datorbord, med switchar högt och lågt och knappar likaså, så ska det inte spela någon som helst roll vilken ordning man trycker på dem, det ska alltid bli rätt.

13. Reflektion

Bildskärmen ska inte vara en vanlig skärm. Den ska ha inbyggd projektor och projicera bilden i användarens ansikte.

14. Fel lösenord

Om man slår in fel lösenord så ska ett alarm gå, lampor ska blinka, säkerhetsgrindar ska fällas ned, nervgas ska släppas ut.

15. Felmeddelanden

När chefen för företaget inte längre kan logga in på sin terminal så ska datorn säga "Access denied" med en lugn kvinnoröst och ingen mer information. När chefen sedan försöker om och om igen när hans liv hotas så skall datorn, när den slutligen släpper in chefen, säga "Access granted". Men datorn ska INTE säga "Access granted" om den inte upprepade gånger sagt "Access denied" innan.

16. Virtuell värld

När personen går in i den virtuella världen ska allting vara uppbyggt av datoranimationer av skiftande kvalitet, men ansiktet på personen (som denne för övrigt inte ser) ska vara av videokvalitet.

17. Datorproblem

När en dator går sönder ska det spraka högljutt om den och gnistor ska flyga högt och lågt som om man kör en motorsåg mot ett plåttak.

18. Effektivitet

Allt ska ta tid, om man ska kopiera över en fil, oavsett hur stor den är, så ska det alltid ta pinsamt lång tid, och en animation ska visa hur långsamt det går och hur nära det är att personen inte kommer att hinna. Dock så ska man hinna ta en säkerhetskopia snabbt när man är klar med första kopieringen.

19. Intrång

Om någon gör intrång i datorn så ska man kunna se personen på en skärm och se vart han gör intrång i datasystemet, och sedan ska man också kunna skydda sig genom att skicka ett "vaktprogram" till samma ställe som boven och sedan göra slut på honom i sann Pac-Man anda. Joystick ingår.

20. Söka i databasen

Om man har en del uppgifter på en person och ska finna denne i den stora tuffa databasen som dom har så tar det ett par timmar att söka, och hela datorsystemet är låst under tiden.

21. Skicka uppgifter

Alla uppgifter som finns i datorerna går att skicka till agenters PDA:er, mobiltelefoner, bildator eller armbandsur. Det går på ungefär en sekund (trots att det tar en kvart att bränna på en CD).
Mer i Webblog
CSS eller tabeller
Aktiebolag
Jack Bauer
FBI bestller datorsystem
Apple vs Europa
Fjrrkontrollsdjungeln
Solnedgng
Mjölner!
Örnen börjar bli redo för Sweden Rock
Utebar!
Mixtejp
Norrsken
Kan ha "råkat" skaffa något på Sci-Fi-mässan
Recension: Steam Hotell
Det börjar ta form med hemma-spa:et
Rostfärg och IKEA-lampa
Create a physical book from my digital book
Survey Island
Someone is trying to sell my map!
Julkalender
Myst book updated
Recension: Yasuragi Ryokan Hanare
Recension: Ad Astra
Ny tatuering - midgårdsormen!
Minnestal till en kaffekopp
Förlovade
Sweden Rock 2023
Ny nummerskylt för huset
Fix i husbilen
Grubbelgubbe
Uppdateringar i verkstaden!
Måla med rostfärg
Vårfix i trädgården
Jung Kook
Pappaskämt och annan humor
Bilder på spelbordet när det används
Använda laserskäraren för att skapa innehål...
Julklappar med laserskärare
Budget-Spa
Nyckelskåp
Fjällkaffe
1/20 DeLorean Time Machine
Caso Outdoor Cooler
Minikyl Coca Cola
Verktygsvagn med verktyg, 161 delar
CSS filters for background images
Huset ommålat!
Skiss för tatuering
Spelbordet klart
Laser cutting my Myst Island
We Can Do It
Batwing
Elsa
Skaffat husbil
Foton på bilen
Remarkable 2
Ny espressomaskin!