Hoppa direkt till innehåll

Flytta till landet

2007-08-03 - hus
84
Tina har fått för sig att hon vill flytta ut på landet. Eller, hon har haft den tanken rätt så länge nu, men det vaknade till liv igen när hon såg att en gård nära hennes föräldrar var till salu. Hon var redo att börja bjuda på den.
Det sägs ju, har jag hört, att ens tredje hus är det hus man blir kvar i resten av livet. Vi är nu inne på vårt andra us och har alltså bara ett byte kvar. Ja, då måste man ju se till att man byter till något bra. Jag har inte varit lika mycket på när det gäller landet som henne, men har inget emot landet i sig. Egentligen har jag bara två invändningar mot landet. Det ena är vänner till våra barn. Det finns liksom inte någon "gata" man bor på där grannungar leker och har skoj. just dit hon ville nu finns det faktiskt andra barn, men utbudet är ju helt klart begränsat. Det hör ju också ihop med det faktum att barnen måste skjutsas till klasskompisar, skola, fotbollsträning och gud vet vad. Det enda är ju stadsnätet. Jag jobbar ju med stadsnätet och internetåtkomst (snabb sådan) är ju väldigt viktig för att jag ens ska kunna jobba hemifrån.
Så, grannen där ute skulle sälja. En miljon vill dom ha, men det kommer säkert bli en och en halv. För ett hus som är mindre än det vi har (och vi som vill ha större!), måste rotrenoveras och alltså byggas ut. Men med en stor gård (utan garage) och en rätt så mysig lada som man säkert kan hitta på något skoj att använda till. Men alltså, hallå. Jag har precis renoverat hela köket här hemma. Svettet bröt ut på mig av bara tanken. För att inte nämna det faktum att dom har den ute för försäljning nu, så skulle vi verkligen vilja ha den så är det ut och bjuda hejvilt, försöka sälja vårt hus, fixa med lån, planera renovering och sen är allt igång.
Men jag tror Tina lugnade ner sig lite och insåg att det kanske inte var så klokt att ta ett sådant beslut så snabbt. Phew!
Men min idé då är att vi ser om inte hennes far kanske kan stycka av en del av sin mark, köpa upp den och sen planera att bygga ett helt nytt hus där. Vi skulle säkerligen kunna sälja vårt nuvarande hus med en bra vinst som skulle kunna gå rakt in i ett nytt hus och medföljande huslån.
Drömmen vore ju att designa sitt eget hus, bestämma hur det ska se ut och så. Göra upp en ritning, diskutera med en riktig arkitekt, komma överens om vart den öppna spisen ska vara, ska vi ha burspråk i köket eller inte, ska garaget sitta ihop med huset och så vidare. Skulle ju vara grymt spännande, och sen då. Tänk att bo i det hus man själv designat! Snacka om drömhus!
Och sen skulle jag ju säkert kunna använda mina kontakter för att ta reda på vad det skulle kosta att dra ut stadsnät till den tomten. Få med lite grannar runt omkring och sen kanske man kan få ut fiber också. Sen skjutsa... Ja, mormor och morfar bor ju nära, så dom kan ju också hjälpa till. Det kan funka faktiskt. Och där ute där dom bor är det faktiskt riktigt mysigt.
Så ja, jag tror jag kan tänka mig att flytta ut på landet. Det är inte så långt från stan faktiskt. Det är ungefär lika långt från City som där vi bor nu faktiskt, bara att man tar av åt andra hållet. Att ta sig till jobbet skulle inte ta längre tid. Min bästa kompis bor ju också utanför stan, nästan åt samma håll (dock skulle vägen mellan oss inte vara en väg man tar vintertid, huga).
Men det är ju tusen saker att ta reda på först. Vad har vi råd med? Vad kostar det, vad för vi för huset, kan man stycka av tomten? Kan man få bygglov? Massor med frågor. Spännande
Mer i Webblog
iLifeikonerna
Billigare och snabbare
GameConnect
Flytta till landet
Havet
011808
EyeConnect  PS3  Sant
Börjar likna en bar!
Reglar på plats
Rivning pågår!
Mjölner!
Örnen börjar bli redo för Sweden Rock
Utebar!
Mixtejp
Norrsken
Kan ha "råkat" skaffa något på Sci-Fi-mässan
Recension: Steam Hotell
Det börjar ta form med hemma-spa:et
Rostfärg och IKEA-lampa
Create a physical book from my digital book
Survey Island
Someone is trying to sell my map!
Julkalender
Myst book updated
Recension: Yasuragi Ryokan Hanare
Recension: Ad Astra
Ny tatuering - midgårdsormen!
Minnestal till en kaffekopp
Förlovade
Sweden Rock 2023
Ny nummerskylt för huset
Fix i husbilen
Grubbelgubbe
Uppdateringar i verkstaden!
Måla med rostfärg
Vårfix i trädgården
Jung Kook
Pappaskämt och annan humor
Bilder på spelbordet när det används
Använda laserskäraren för att skapa innehål...
Julklappar med laserskärare
Budget-Spa
Nyckelskåp
Fjällkaffe
1/20 DeLorean Time Machine
Caso Outdoor Cooler
Minikyl Coca Cola
Verktygsvagn med verktyg, 161 delar
CSS filters for background images
Huset ommålat!
Skiss för tatuering
Spelbordet klart
Laser cutting my Myst Island
We Can Do It
Batwing
Elsa
Skaffat husbil