Uppgraderingar biorum
22 feb 17:08 - Möbler, Inredning, biorum, film
464
Det här är den fräschaste bilden på biorummet, det har varit en del saker som legat på önskelistan men efter att jag hade ett Lord of the Rings-maraton i helgen så bestämde jag mig för att det var dags för uppfräschning/tillfixning av biorummet, och fixa klart det jag redan påbörjat.
Det första var det lilla fönstret som fanns i rummet, det har jag täckt med en plywoodskiva som givetvis måste målas.
Det andra är att jag har fixat ventilationen i rummet, det är så skönt! Nu har jag en liten tilluftsfläkt som jag kan sätta på som pumpar in ny och trevlig luft i rummet, samt en luftkonditioneringspump som kyler när sex eller sju personer sitter och värmer upp rummet. Lycka!
Ljudet
Men sedan är det ljudet, jag har kört med mina gamla Pioneer S-F80 och S-C80-högtalare sedan 2007 och samtidigt som jag inte vill klaga på dem för mycket så hänger dom tyvärr inte med i kraven på ljudbild. Så jag har beställt fyra nya högtalare, alla från Klipsch.
Så här ser rummet ut, det är faktiskt ett riktigt bra rum för en hembio, men det har en hel del begränsningar. En är att de bakre högtalarna har dåligt med utrymme då dörren är precis i hörnet av rummet, så när jag byggde hembion så satte jag upp Canton In-Ceiling högtalare. Dom är inte fantastiska men jag tänkte att det kan säkert duga. Det gjorde det inte.
Runt bioduken har jag byggt en ställning för främre surround och centern, och alla dom högtalarna ska ersättas så utrymmet som idag är byggda för mina Pioneer-högtalar vid sidan av duken måste byggas om lite för att rymma dom nya mycket större högtalarna.
Så detta är planen, båda högtalarna på varsin sida om duken är Klipsch RP4000F och kommer bi-ampas så dom funkar som både surround och high surround. Sedan är det en Klipsch RP404C som centerhögtalare. Planen är att behålla min Pioneer S-W250S subwoofer framme till vänster och ställa den nya Klipsch SPL-120 på högersidan. Eventuellt ställer jag en av dem bakom främre stolsraden istället, har inte bestämt mig. Och sen ska jag behålla mina S-F80-högtalare som främre wide surround och bakre surround, och flytta mina in-ceiling högtalare till vänster/höger. Eventuellt takmonterar jag två S-F80 som surround och använder in-ceiling till främre wide surround, har inte bestämt mig än.
Sedan med tyget på så kommer det se ut så här, inte så stor skillnad mot innan, men förhoppninsgvis med mycket bättre ljud!
Mer i Webblog
Dodge RAM
Hgtalare klara
Hgtalare bestmda
Uppgraderingar biorum
3Dprinter
Fltsjukhus 616
Ny kaffemaskin
Nyckelord: Möbler, Inredning, biorum eller film
Utebelysning
Byggt hylla till vintunnorna
Uppgraderingar biorum
Lord of the Ringsmaraton
Hylla bakom soffan
Anvnda utrymmet under trappen
Pimpning av kksn
Två månader med Keto
Spelbord v3
Mechanical Age map
More shading and water
Första månaden med Keto
Keto
Fotosession: Tabitha
Utebelysning
Återvinningsskåp
Måla om huset
Byggt hylla till vintunnorna
Dodge RAM
Inline-redigering
Drömmen om ett spa
Dags för carport
Survey Island, what is happening?
Golvprov
Gillestugan uppdaterad!
Spelbord v2
Tre billyhyllor blir två
Gymkort
You can't take the sky from me
Högtalare klara!
eklundh.com tar ned skylten
Högtalare bestämda!
Uppgraderingar biorum
Lord of the Rings-maraton
Ergonomiskt som tusan!
Lego Storm Trooper
Fågel Fenix
Två hyllor på badrummet
Hobbyhörna fixad
Hylla bakom soffan
Modellbygge igen!
Porträtt av u/Flattie-Ratty
Porträtt av u/DangDoood
Buy prints of my maps
Hero Dashboard för Descent
3D-printer
Fältsjukhus 616
Ny kaffemaskin
Porträtt av u/elizabeeeef
Jämförelse 135 mm
Nya objektiv
Porträtt av kompis mamma
Använda utrymmet under trappen
Spelbord
Pimpning av köks-ön
Jag saknar min Dodge!
Acrylic drip