Hoppa direkt till innehåll

Självscanning

2003-12-22 -
861
Jag är i Nirvana! Gud är min vän! Halleluja!
ICA Maxi har nyligen börjat med Självscanning här i Västerås, och jag och Tina gick nyfiket ned och ville delta i det. Våra storhandlingsinköpshelgidiotiköablandenmassafolkdagar har blivit som förbytta! Vi går nu som en lycklig familj, svävandes på små streckkodsmoln genom butiken, medan vi "blippar" våra varor en och en varpå vi ser varandra djupt i ögonen och drar en lycklig suck.
Det här med självscanning är faktiskt helt enkelt det bästa som har hänt dagligvaruhandeln sedan Skogaholmslimpan (färdigskivad). För er som fortfarande lever kvar i 2002 (eller möjligtvis tidigare 2003) kan jag berätta att självscanning är en liten söt apparat man hämtar ut innan man går in i butiken - sen använder man den för att "blippa" varorna (fackspråk för "desperat dra maskinen över varans streckkod tills fingrarna blöder och hjärnan kokar innan den säger 'blipp!'").
Och även om just blippandet är lite av ett orosmoment (JÄVLA SKITMJÖLK BLIPPA IN DIG NU FÖR FAN!) så spelar allt sådant ingen roll. För när man väl kommer fram till kassan (den väldigt speciella självscanningskassan) så lämnar man bara över sin apparat (ja, blipp-apparaten för er som gjorde på tok för snuskiga liknelser där - jag ÄR faktiskt gift) till kassörskan (som vi säger är en man bara för att ytterligare förtydliga situationen). Hon.. Eh.. HAN tar apparaten, man ger honom sitt ICA-kort, och om man som vi inte har pengar på det, även sitt bankkort - och när han dragit allt detta är man klar! Sen är det bara att gå ut i bilen eftersom man har lagt allt i kassar under själva inhandlingen!
Det är inte nog med det. Om man är självscanningskund så är man en del av en familj liksom. Familjen Blippson vars medlemmar går omkring i butiken och låter "blipp, blipp, blipp JÄKLA GURKA BLIPPA DÅ!, blipp blipp" och tillsammans står i kö i den speciella självscanningskassan medan de vanliga dödliga frenetiskt står i julrushen och lastar upp varor på bandet och sedan med ökad frenesi packar ned dem i kassorna. Det går inte att låta bli att småle åt dem när man går förbi dem med sin egenblippade varukasse.
Och när ingenting alls fungerar så kommer gärna en av personalen fram till en och förklarar på vilket sätt man ska hålla apparaten för att blippet ska bli så bra riktat som möjligt.
Jag vill till ICA!
Mer i Webblog
iChat
iSight
God Jul
Sjlvscanning
HTPC igen
Sjuka familjen
Bra balans
Börjar likna en bar!
Reglar på plats
Rivning pågår!
Mjölner!
Örnen börjar bli redo för Sweden Rock
Utebar!
Mixtejp
Norrsken
Kan ha "råkat" skaffa något på Sci-Fi-mässan
Recension: Steam Hotell
Det börjar ta form med hemma-spa:et
Rostfärg och IKEA-lampa
Create a physical book from my digital book
Survey Island
Someone is trying to sell my map!
Julkalender
Myst book updated
Recension: Yasuragi Ryokan Hanare
Recension: Ad Astra
Ny tatuering - midgårdsormen!
Minnestal till en kaffekopp
Förlovade
Sweden Rock 2023
Ny nummerskylt för huset
Fix i husbilen
Grubbelgubbe
Uppdateringar i verkstaden!
Måla med rostfärg
Vårfix i trädgården
Jung Kook
Pappaskämt och annan humor
Bilder på spelbordet när det används
Använda laserskäraren för att skapa innehål...
Julklappar med laserskärare
Budget-Spa
Nyckelskåp
Fjällkaffe
1/20 DeLorean Time Machine
Caso Outdoor Cooler
Minikyl Coca Cola
Verktygsvagn med verktyg, 161 delar
CSS filters for background images
Huset ommålat!
Skiss för tatuering
Spelbordet klart
Laser cutting my Myst Island
We Can Do It
Batwing
Elsa
Skaffat husbil