Hoppa direkt till innehåll

Omni: Löpband för spel

2013-06-05 -
Anders Wollner skrev en nyhet om att Omni nu är finansierat och kommer komma ut på marknaden: Löpband för spel finansierat via Kickstarter
Nice, men långt från perfekt. Detta är en kontroller. Den översätter dina rörelser till tangentbords- och musinput. Det leder till bred kompatibilitet, men en hög begränsningar.
I de flesta PC-spel så kan spelaren röra sig i två hastigheter, gå eller springa. Det finns ingen smygknapp, utan om du rör dig så rör du dig i en fast hastighet. Konsoller är bättre på den här punkten. Visst, när man spelar "normalt" så rör man sig i regel så snabbt man kan med de kontroller man har, men när det gäller Virtual Reality-spel så handlar ALLT om granularitet och 1:1 matchning mellan det du ser och det du gör.
Ett annat stort problem är att alla shoot'em'up-spel där ute har "vyn" klstrad till vapensiktet. Med andra ord så går du omkring med en vapenpipa stickandes ut från din näsa i stort. Du kan inte titta åt ett håll medan du siktar åt ett annat. Det måste givetvis åtgärdas. Spelen måste alltså ha en separat vapensikte och separat ögonvy. MEN, när spelaren för upp vapnet (kontrollern) till sitt ansikte så ska den falla tillbaka till vy = sikte.
Detta betyder att både vyn (som track:as med VR-hjälmen) och vapnet man håller i handen måste veta *exakt* vart dom finns i 3D-axlarna. Här handlar allt om granularitet och se till att det jag tittar och siktar på faktiskt är det jag träffar.
Sedan har vi det här med vertikala rörelser. Omni hanterar hoppande i dag, mycket bra. Men att ställa sig på knä då? Eller lägga sig ned? De flesta FPS-spel kräver nästan att du ska kunna lägga dig för att smyga. Och hur rör dig dig medan du ligger och står på knä?
Jag tror helt klart vi en dag kommer komma så pass långt med VR så vi kan komma förbi dessa "hinder" och låta en bli uppslukad i spelet, men frågan är om Matrix-liknande VR kommer först?
Mer i Webblog
Biltrff
Avgassystemet klart
Solglasgon
Omni Lpband fr spel
Anvnd aldrig den inbyggda blixten
Biltrff
DSLR Gear No Idea
Fix i husbilen
Måla med rostfärg
Vårfix i trädgården
Jung Kook
Pappaskämt och annan humor
Bilder på spelbordet när det används
Använda laserskäraren för att skapa innehål...
Julklappar med laserskärare
Budget-Spa
Nyckelskåp
Fjällkaffe
1/20 DeLorean Time Machine
Caso Outdoor Cooler
Minikyl Coca Cola
Verktygsvagn med verktyg, 161 delar
CSS filters for background images
Huset ommålat!
Skiss för tatuering
Spelbordet klart
Laser cutting my Myst Island
We Can Do It
Batwing
Elsa
Skaffat husbil
Foton på bilen
Remarkable 2
Ny espressomaskin!
Porträtt av Emma
AtlasCMS och rådande krissituation
Ny bil! Ford Mustang Mach-E GT
Spelbordet, igen
Ny bil beställd
Två månader med Keto
Spelbord v3
Mechanical Age map
More shading and water
Första månaden med Keto
Keto
Fotosession: Tabitha
Utebelysning
Återvinningsskåp
Måla om huset
Byggt hylla till vintunnorna
Dodge RAM
Inline-redigering
Drömmen om ett spa
Dags för carport
Survey Island, what is happening?
Golvprov
Gillestugan uppdaterad!