Hoppa direkt till innehåll

Missnöjd med prylarna

2007-05-03 - hembio
425
Missnöjd med prylarna
Ja, jag är faktiskt lite missnöjd med en del delar av min nya hembioanläggning. Jag har nu kopplat in allt. Det är en enda röra än så länge, men det sitter ihop i alla fall.
Förstärkaren är ju en Pioneer VSX-AX4ASi-S, som jag valde eftersom den stöder 1080p. Skitbra. Förutom att den är himla bökig att ställa in, gränssnittet för menyer och sådant är riktigt 80-tal och det hela känns väldigt primitivt, så funkar inte allt som jag vill. Till exempel så förlorar min Media-Mac kopplingen till den när den inte är vald, så när man väljer den igen så hoppar den inte igång och tror inte den har en monitor inkopplad. Jag kör DVI->HDMI kabel för den.
Sladdar överallt!
Sen har jag köpt Supra-kablar för alla kopplingar mellan förstärkaren och projektorn och TV'n. Monsterkablar är väl snäppet bättre, men finns inte i samma längder. Supras HDMI-kablar på 12 och 15 meter fungerar klockrent och visar 1080p utan problem. Men komponentkablarna däremot funkar inte alls. Att få ut ens 720p från förstärkaren via en 12 meters suprakabel är bara att glömma. Det är knappt att man kan pålitligt få ut 420p från Nintendo Wii'n. Och så vitt jag vet så finns det inga andra komponentkablar i den här längden.
Sen är ju Tina inte nöjd med fjärrkontrollsituationen, vilket jag har full förståelse för. Men dom ska ju programmeras och sådant så allt körs med samma fjärrkontroll förstås. Har sneglar lite på Logitech Harmony 1000, den kanske kan lösa det där snyggt.

Uppdatering

Jag har precis snackat med dom på WASA Radio här i stan och dom påstår att den här pioneer-förstärkaren kan byta inkommande signaler till HDMI, så att oavsett vad man har in så kan den skala upp det till 1080p och skicka ut det via HDMI, vilket vore helt perfekt! Jag ska undersöka saken så fort jag kommer hem!
Detta skulle betyda att jag kan ta bort de långa komponentsladdarna helt! Det skulle vara mycket välkommet!

Uppdatering 2

Ja, enligt manualen (som jag laddade hem via deras hemsida, jag har inte testat ännu) så kan man slå på video conversion, vilket betyder att all video IN går ut på all video UT-kontakter, förutom HDMI-IN som bara kan gå ut via HDMI-UT, men det är ju precis så jag vill ha det. Skitbra! Detta skall testas så fort jag kommer hem!

Uppdatering 3

Ok, har snackat med Pioneer support nu och mitt problem med att min Mac mini tappar kopplingen är tydligen inget som går att göra något åt, tyvärr. Synd. Så jag måste väl sätta någon form av aktiv utrustning mellan Mac:en och förstärkaren så den inte fattar att jag har bytt input. Typiskt!

Uppdatering 4

Ja, nu har jag löst de flesta av dessa saker. Man kan skicka komponent-data vidare till HDMI-ut, vilket är skitbra. Mindre kablar över hela huset och bättre bild. Det funkar inte 100% och jag tycks tappa signalen ibland (inte på ett sådant sätt att det verkar som om signalen är för svag, snarare som om förstärkaren switchar något internt). Jag har även kopplat på en HDMI switchbox på Mac minin så det är fyra in och en ut på den. Det betyder att Maccen inte påverkas när förstärkaren switchar ifrån den. Tyvärr kostade boxen tusen spänn! För ett sådant problem. Suck.
Jag har även en Logitech Harmony 1000 på väg för att samordna allt på rätt sätt. Så det ser ljust ut just nu!

Uppdatering 5

Det verkar som om min switch-lösning inte löste problemet med Maccen, tyvärr. Jättesynd. Så jag får lov att dra separata kablar för Maccen till TV'n och projektorn. Fördelen med det är ju att Maccen får en egen input på TV'n, och ska man se på TV eller film så är det enklare än att pilla med förstärkaren varje gång.
Mer i Webblog
Xserve RAID
Forumdesign
Smart Adobe
Missnjd med prylarna
Tekniktest
Bnkskiva och vggfste
Logitech MX Revolution
Nyckelord: hembio
Hembion nrmar sig
Kablage sabotage
Logitech Harmony
Missnjd med prylarna
Monsterkablar
Playstation 3  PTAE1000E  Sant
Det ena leder till det andra
Mjölner!
Örnen börjar bli redo för Sweden Rock
Utebar!
Mixtejp
Norrsken
Kan ha "råkat" skaffa något på Sci-Fi-mässan
Recension: Steam Hotell
Det börjar ta form med hemma-spa:et
Rostfärg och IKEA-lampa
Create a physical book from my digital book
Survey Island
Someone is trying to sell my map!
Julkalender
Myst book updated
Recension: Yasuragi Ryokan Hanare
Recension: Ad Astra
Ny tatuering - midgårdsormen!
Minnestal till en kaffekopp
Förlovade
Sweden Rock 2023
Ny nummerskylt för huset
Fix i husbilen
Grubbelgubbe
Uppdateringar i verkstaden!
Måla med rostfärg
Vårfix i trädgården
Jung Kook
Pappaskämt och annan humor
Bilder på spelbordet när det används
Använda laserskäraren för att skapa innehål...
Julklappar med laserskärare
Budget-Spa
Nyckelskåp
Fjällkaffe
1/20 DeLorean Time Machine
Caso Outdoor Cooler
Minikyl Coca Cola
Verktygsvagn med verktyg, 161 delar
CSS filters for background images
Huset ommålat!
Skiss för tatuering
Spelbordet klart
Laser cutting my Myst Island
We Can Do It
Batwing
Elsa
Skaffat husbil
Foton på bilen
Remarkable 2
Ny espressomaskin!