Hoppa direkt till innehåll

Min far, härmapan

2007-06-09 - prylar
202
Det har nog inte undgått någon att jag är prylgalen till tusen. Jag är inte sen att skaffa mig något som jag tycker är fränt och tufft. Det kan man ju ha åsikter om förstås, men jag tänkte snacka lite om min far, Hans, nu. Han har nästan alltid skaffat exakt samma prylar som jag har gjort. Jag tänkte, för skojs skull, gå igenom här vilka det är. Jag ska försöka göra det någorlunda kronologiskt.

Palm Pilot

När jag jobbade på ICA Förlaget så var det här med Palm alldeles nytt. Palm V var den senaste modellen och jag hade en sådan i mit arbete. Hans väntade faktiskt en bra stund innan han också skaffade en. Det var inte förrän Tungsten-modellerna kom ut som han också köpte en. Eftersom det var en så pass lång tid mellan så är detta givetvis ett gränsfall.

Sony Cybershot DSC-P1

Min första digitala kamera, som jag köpte för de pengar jag fick för innestående semester på ICA Förlaget. Den kostade 10.000 kronor och tog bilder i 3.2 megapixel.

Nokia 7650

Förutom min nuvarande Nokia N95 så var detta min favorittelefon. Jag och Hans lunchade ihop och jag berättade att jag skulle köpa en 7650. Vi gick och kollade på den och då köpte han den! Innan mig! Nåja, det gills i alla fall.

Konica Revio KD-410Z

Jag köpte en semi-systemkamera (Minolta Dimage A1) och fick en Konica på köpet som var ruskigt bra. Hans gillade den med och köpte en exakt likadan. Min har givit upp nu, tyvärr.

Philips SBC RU 760 Universalfjärrkontroll

Detta är en mycket bra fjärrkontroll, och himla snygg också. Fullt programmeringsbar och klarar upp till sex enheter. Hans kunde ju inte annat än att köpa en likadan!

GPS

Jag köpte TomTom's GPS-tillägg till min Palm T3, för att smidigt få in en GPS i bilen. Det har varit hur trevligt som helst. Det tog inte lång tid innan Hans köpte en TomTom 710. Fristående alltså, för han hade ju ingen Palm.

Datorväska

Jag köpte en Crumpler laptopväska, som jag faktiskt är rätt nöjd med. Den saknar ett handtag så man kan bära den i en hand. Hans såg den och köpte en likadan, förstås.

Resväska

Jag köpte en sån där liten behändig kabinväska, med utfällbart handtag och så. Rätt så smart. Sen skulle vi flyga till en kund i Norge och Hans såg den. Ja, det var ju bara att pipa iväg ned på stan och köpa en likadan innan flyget gick iväg.

HD-Videokamera

Jag köpte en Sony HDR-HC3 som är en digital videokamera för HD-film. Spelar in i 1080i på vanliga mini-dv band. Det tog ungefär en dag innan Hans hade en med.

LCD-TV

Faktum är att Hans skaffade en platt-TV innan mig (dock plasma), men det var skoj att när jag väl hade köpt min Sony KDL-46X2000 så tog det inte så lång tid innan Hans beställde en precis likadan. Han fick dock ett mycket bättre pris än mig.

Bluetooth headset

Köpte nyss ett par av Plantronics Pulsar 590A som är ett par helt underbara bluetoothhörlurar. Jag kan lyssna på musik samtidigt som jag kan svara i telefon i dem. En timma senare hade Hasse beställt likadana.

Datorer

När det gäller datorer så är det nog inte så mycket att jämföra, eftersom det är något vi båda använder i vårt arbete och en naturlig uppdateringscykel är oundviklig. Inte så mycket Följa John där. Samma med alla prylar från Apple.
Detta är ju bara skoj kuriosa - det är ju självklart att man får influenser av andra som är teknikintresserade i ens närhet.
Mer i Webblog
Kket r klart
Musiktips
Hembion nrmar sig
Min far hrmapan
Kablage sabotage
Headset
Versionering
Nyckelord: prylar
Canon Ixus 70
Philips Pronto
Fjrrkontrollsdjungeln
Min far hrmapan
Logitech Harmony
Logitech MX Revolution
Nokia N95
Reglar på plats
Rivning pågår!
Mjölner!
Örnen börjar bli redo för Sweden Rock
Utebar!
Mixtejp
Norrsken
Kan ha "råkat" skaffa något på Sci-Fi-mässan
Recension: Steam Hotell
Det börjar ta form med hemma-spa:et
Rostfärg och IKEA-lampa
Create a physical book from my digital book
Survey Island
Someone is trying to sell my map!
Julkalender
Myst book updated
Recension: Yasuragi Ryokan Hanare
Recension: Ad Astra
Ny tatuering - midgårdsormen!
Minnestal till en kaffekopp
Förlovade
Sweden Rock 2023
Ny nummerskylt för huset
Fix i husbilen
Grubbelgubbe
Uppdateringar i verkstaden!
Måla med rostfärg
Vårfix i trädgården
Jung Kook
Pappaskämt och annan humor
Bilder på spelbordet när det används
Använda laserskäraren för att skapa innehål...
Julklappar med laserskärare
Budget-Spa
Nyckelskåp
Fjällkaffe
1/20 DeLorean Time Machine
Caso Outdoor Cooler
Minikyl Coca Cola
Verktygsvagn med verktyg, 161 delar
CSS filters for background images
Huset ommålat!
Skiss för tatuering
Spelbordet klart
Laser cutting my Myst Island
We Can Do It
Batwing
Elsa
Skaffat husbil
Foton på bilen