Hoppa direkt till innehåll

Laptop som arbetsdator

2012-10-31 -
Min gamla Mac Pro står på golvet på jobbet och är inkopplad till min Wacom Cintiq som en illustrationsstation eller liknande. Min nuvarande är en väldigt snabb och pigg 27-tums iMac med SSD-disk. Är sjukt nöjd med den. Den har två thunderbolt-portar så i dem har jag kopplat in mina gamla 30-tums skärmar så jag har tre skärmar inkopplade till datorn. Mycket arbetsyta!
Men som jag skrev förut så har jag länge lockats av tanken att ha en laptop som arbetsdator, så man alltid har med sig hela sin dator. Visst, det är ju en risk i sig, skulle den datorn lägga av på något sätt och man måste lämna in den så sitter man ju i klistret, men trots det så är jag nyfiken på detta.
När jag skrev om detta senast så skulle det dock innebär en stor investering för förutom själva laptoppen så måste jag även köpa två nya 27" skärmar från Apple, eftersom Macbook Pro'n då bara hade en Thunderbolt-port, så man kunde kedjekoppla skärmarna. Alltså Macbook Pro -> 27" skärm -> 27" skärm. Men inte nog med att nya Macbook Pro har en härlig Retina Display inbyggd så har den även två thunderbolt-portar ut, samt en hdmi-port! Imponerande minst sagt!
Så med det så skulle jag alltså med enkelhet kunna koppla in båda mina 30"-skärmar på jobbet. Som ni ser på bilden så sitter magsafe, 2xThunderbolt och USB3 på samma sida. En knippe sladdar som kommer upp från bordskanten som man kopplar in så är man igång. Smidigt!
Hemma är det ju annorlunda. Där har jag ju en 27" iMac också, men inga överblivna 30"-skärmar. Man kan ju koppla in macbook:en direkt i iMaccen också, men det betyder dock inte att man får kontroll över mus och tangentbord från iMac:en i och med det, tyvärr. Så hemma skulle det krävas en lite mer avancerad lösning. Men det är inte omöjligt!
Frågan blir ju givetvis då vilken storlek man ska ha på laptoppen. Jag använder nu en 13" Macbook Air som jag verkligen älskar. Otroligt tunn och lätt och har omöjligt lång batteritid. Så att gå från den till en tjockare 15" Macbook Pro känns som ett stort steg, men Apple släppte dock nyss en 13" Macbook Pro med Retina display! Det är ju helt klart intressant, men låt oss jämföra lite data:
  iMac 27" Macbook Pro 15" Macbook Pro 13"
Processor 3.4Ghz Quad-Core i7 2.7Ghz Quad-Core i7 2.9Ghz Dual-Core i7
Hårddisk 512GB SSD 768GB SSD 768GB SSD
RAM 16GB 16GB 8GB
Pris - 39 590 kr 33 550 kr
Som ersättare till min iMac så känns det ju som att 15-tummaren ändå är det bästa valet i så fall. Känns som att det kan vara lite för stort hopp ned till 13-tummaren.
Mer i Webblog
Bestllt Portenzo iPadfodral
Parker Vector fontnpenna
Logga in p svenskaspelse
Laptop som arbetsdator
Filuppladdning med iOS
The Amazing SpiderMan
Avgassystemsproblem
Mjölner!
Örnen börjar bli redo för Sweden Rock
Utebar!
Mixtejp
Norrsken
Kan ha "råkat" skaffa något på Sci-Fi-mässan
Recension: Steam Hotell
Det börjar ta form med hemma-spa:et
Rostfärg och IKEA-lampa
Create a physical book from my digital book
Survey Island
Someone is trying to sell my map!
Julkalender
Myst book updated
Recension: Yasuragi Ryokan Hanare
Recension: Ad Astra
Ny tatuering - midgårdsormen!
Minnestal till en kaffekopp
Förlovade
Sweden Rock 2023
Ny nummerskylt för huset
Fix i husbilen
Grubbelgubbe
Uppdateringar i verkstaden!
Måla med rostfärg
Vårfix i trädgården
Jung Kook
Pappaskämt och annan humor
Bilder på spelbordet när det används
Använda laserskäraren för att skapa innehål...
Julklappar med laserskärare
Budget-Spa
Nyckelskåp
Fjällkaffe
1/20 DeLorean Time Machine
Caso Outdoor Cooler
Minikyl Coca Cola
Verktygsvagn med verktyg, 161 delar
CSS filters for background images
Huset ommålat!
Skiss för tatuering
Spelbordet klart
Laser cutting my Myst Island
We Can Do It
Batwing
Elsa
Skaffat husbil
Foton på bilen
Remarkable 2
Ny espressomaskin!