Hoppa direkt till innehåll

iPhone 5 och iOS 6

2012-09-20 - apple, iphone, ios
Nytt från Apple, alltid en blandning av spänning och "vad nu?". iPhone 5 välkomnades, likt iPhone 4S, som "för lite nytt" och att det bara var en längre version av iPhone 4. Trots detta förbokades den som galet. Men så var det det här med den nya sladden. Den kändes lite onödig. Hade dom valt att gå rutten som alla andra gör nu och byta till en micro-USB så hade det ju varit en anledning att byta. Men nu bytte dom från en specialkontakt till en annan specialkontakt, utan ordentlig anledning. Helt plötsligt är alla laddare, dockor, väckarklockor, bilhållare och gud vet vad helt oanvändbara. Om man inte köper en "adapter" från Apple för 400 spänn.
Och så var det iPod Nano! vad hände där? Väldigt typiskt Apple att släppa en iPod nano som är stor som en klocka och som föder en hel industri av tillbehör för att ha den på din arm, sen är nästa version helt annorlunda och inte alls möjlig att ha på armen! Väldigt underligt!

iOS 6

Även om nedladdningen tog lite tid (10 min för 626MB) för att alla gjorde det samtidigt över hela världen, så gick installationen helt smärtfritt och smidigt. Varför kan inte Samsung klara av detta? Det var ett år sedan Android 4 släpptes och min Galaxy Tab har fortfarande inte fått det. Galet!
iOS 6 ser annars nice ut, med ny funktionalitet i varje hörn, lite upphottade appar, som Musik-appen som nu är mer lik iPads musik-app och nyheter i Safari (man kan nu ladda upp bilder via webbformulär!) och Mail. Inget fantastiskt, men välkommet trots det
Men kartorna... Ojoj. Apple har ju slängt ut Google Maps och nu kör dom med sina egna kartor. Men det märks att detta inte är helt klart. En ny funktion är "flyover" som har tagit en 2D-bild från ett flygplan och sedan "mappat" hur staden och terrängen ser ut i 3D och sedan klätt in det i 2D-bilden. Ser helt fantastiskt ut där det stöds. Vilket i Sverige är typ Stockholms innerstad. Fine, jag behöver inte den här funktionen direkt, men det ursäktar inte att övriga satellitbilder är svartvita, vad nu? Vad hände där?
Och nytt bland kartorna är stöd för navigering. Tidigare kunde man få en vägbeskrivning men nu stöder den full navigering med "sväng nästa höger"-funktion och allt. Den ska enligt uppgift sakna väldigt mycket i sökväg gentemot Google Maps, men den ser väldigt smidigt och "ren" ut. Jag håller kvar vid TomTom-appen en stund till dock!
Mer i Webblog
Uttalande frn Parken Zoo
iOS 6 kartor
Riddarspelen i Arboga
iPhone 5 och iOS 6
Tro inte p allt p internet
Red Dead Redemption
Thstrm
Nyckelord: apple, iphone eller ios
EverDock
Google Maps fr iPhone
Filuppladdning med iOS
iPhone 5 och iOS 6
Atlas har std fr Retinagrafik
Spotify fr iPad
Atlasapp
Recension: Steam Hotell
Rostfärg och IKEA-lampa
Create a physical book from my digital book
Survey Island
Someone is trying to sell my map!
Julkalender
Myst book updated
Recension: Yasuragi Ryokan Hanare
Recension: Ad Astra
Ny tatuering - midgårdsormen!
Minnestal till en kaffekopp
Förlovade
Sweden Rock 2023
Ny nummerskylt för huset
Fix i husbilen
Grubbelgubbe
Måla med rostfärg
Vårfix i trädgården
Jung Kook
Pappaskämt och annan humor
Bilder på spelbordet när det används
Använda laserskäraren för att skapa innehål...
Julklappar med laserskärare
Budget-Spa
Nyckelskåp
Fjällkaffe
1/20 DeLorean Time Machine
Caso Outdoor Cooler
Minikyl Coca Cola
Verktygsvagn med verktyg, 161 delar
CSS filters for background images
Huset ommålat!
Skiss för tatuering
Spelbordet klart
Laser cutting my Myst Island
We Can Do It
Batwing
Elsa
Skaffat husbil
Foton på bilen
Remarkable 2
Ny espressomaskin!
Porträtt av Emma
AtlasCMS och rådande krissituation
Ny bil! Ford Mustang Mach-E GT
Spelbordet, igen
Ny bil beställd
Två månader med Keto
Spelbord v3
Mechanical Age map