Hoppa direkt till innehåll

iPad

2010-04-14 - ipad, apple
Jag hade möjligheten via en bekant som är i USA att få en iPad skickad till mig så jag var inte sen att ta den. Jag var bortrest förra veckan så först igår kunde jag hämta ut den. Efter att ha pillat lite på den så satte jag den att synka med iTunes för att få över lite foton. Med över 21 000 foton i biblioteket så tog det en stund att "optimera" dem för iPad och sedan att föra över dem. Dock så kraschade Foto-appen på iPad:en efter det så jag fick lov att åtrställa allt och nu har jag inte lika mycket foton på den.
Om du läst något om iPad så har du förmodligen läst om hur snabb den är och det kan jag lätt instämma med. Klart det finns tillfällen då det märks att det är begränsade CPU-resurser i den överlag är den helt klart blixtsnabb.
Den var klart tyngre än vad jag hade väntat mig men storleken är nog helt perfekt. Inte för stor, inte för liten. Skärmen är tydlig och ljusstark och återger foton helt makalöst bra. Den känns otroligt bra i handen och jag var smart nog att fixa den med ett fodral vilket jag tror var ett bra val. Dels så ligger den bättre i handen och är lättare att greppa, samt att den faktiskt väger en del och tappar man den i golvet så är risken stor att man får sopa upp den. Med fodralet så känns det mycket säkrare.
Det är ju en del saker som inte fungerar då den inte är släppt i Sverige ännu. Med ett svenskt MobileMe-konto så kan man inte använda AppStore direkt på iPad:en men det finns gott om iPad-redo apps som du kan köpa och ladda ned via den svenska AppStore om du loggar in via iTunes. På det viset kommer du dock inte åt iBooks och Pages/Keynote/Numbers. Det finns sätt att fixa ett amerikanskt iTunes-konto men då får du problem när iPad släpps i sverige och alla apps du köpt är knutna till fel konto. Kanske finns det en lösning på det men inget jag har hittat än.
Jag har redan laddat ned och testat en hög av iPad-optimerade apps och är inget annat än djupt imponerad. Ta bara IMDb-appen här ovan som ger en otroligt mycket snyggare, trevligare och rikare upplevelse än att gå till www.imdb.com, vilket faktiskt är en rätt kass webbsida. Många iPad-versioner av iPhone-apps är fortfarande på tok för dyra vilket jag tycker är synd. Men det kommer säkerligen förändras med tiden, men jag inser att jag låter bli att köpa apps jag vill ha bara för att alla tillsammans skulle bli så dyrt. Samt att jag i många fall äger iPhone-versionen (och i vissa fall även Mac-versionen) och tycker inte jag borde behöva betala för det igen.
Men det är en fantastisk produkt och det känns som en väldigt spännande tid framför oss! smile
Mer i Webblog
Skrnor och myter
Portal Gun  hemmabygge
HTML5 och YouTube buggar
iPad
LCHFdiet
Avatar
Mystboken uppdaterad
Nyckelord: ipad eller apple
Hur Apple ddar Nintendo och Sony p mobila marknaden
My IPad wish list
Lsa bcker p iPaden
iPad
Apple iPad
Apple AppStore
Spotify fr iPhone eller
Reglar på plats
Rivning pågår!
Mjölner!
Örnen börjar bli redo för Sweden Rock
Utebar!
Mixtejp
Norrsken
Kan ha "råkat" skaffa något på Sci-Fi-mässan
Recension: Steam Hotell
Det börjar ta form med hemma-spa:et
Rostfärg och IKEA-lampa
Create a physical book from my digital book
Survey Island
Someone is trying to sell my map!
Julkalender
Myst book updated
Recension: Yasuragi Ryokan Hanare
Recension: Ad Astra
Ny tatuering - midgårdsormen!
Minnestal till en kaffekopp
Förlovade
Sweden Rock 2023
Ny nummerskylt för huset
Fix i husbilen
Grubbelgubbe
Uppdateringar i verkstaden!
Måla med rostfärg
Vårfix i trädgården
Jung Kook
Pappaskämt och annan humor
Bilder på spelbordet när det används
Använda laserskäraren för att skapa innehål...
Julklappar med laserskärare
Budget-Spa
Nyckelskåp
Fjällkaffe
1/20 DeLorean Time Machine
Caso Outdoor Cooler
Minikyl Coca Cola
Verktygsvagn med verktyg, 161 delar
CSS filters for background images
Huset ommålat!
Skiss för tatuering
Spelbordet klart
Laser cutting my Myst Island
We Can Do It
Batwing
Elsa
Skaffat husbil
Foton på bilen