Hoppa direkt till innehåll

Flerfassömn, första natten

2009-01-05 - sömn, flerfas-sömn
Så börjar det. Klockan är nu 22:50 på söndagskvällen och jag har precis haft ett powernap. Redan tidigare idag så bestämde jag mig för att köra igång testet av flerfassömn idag. Vi var på Disney On Ice med barnen och på vägen hem så sov jag i bilen, förmodligen lite mer än tjugo minuter, men inte mer än fyrtio.
Så nu på kvällen tänkte jag powernap:a när jag lade dottern, men det gick inte för sig, hon ville ligga själv. Nåja, ungefär klockan tio så lade jag mig i sängen och satte iPhonen att ringa efter 40 minuter. Egentligen är det ju högst 20-25 minuter manska sova, men jag tänkte att jag inte skulle somna på en gång, vilket jag inte gjorde heller. Jag vaknade självmant och tänkte att jag förmodligen inte sovit tillräckligt länge, tog upp iPhonen och det var fyra sekunder kvar på timern. Så förmodligen har jag sovit rätt precis 30 minuter.
Jag är fortfarande lite trött men ska försöka hålla mig vaken så länge som möjligt. Eftersom detta är första dagen så tänker jag nog att det är ok att ta powernaps oftare än var fjärde timme, bara dom inte är längre än 20-25 minuter. Gäller att lyssna på kroppen snarare än att vara strikt med ett schema. Nu ska jag bara hitta på något att hålla mig sysselsatt med.

Midnatt

Nu är klockan tolv. Är ungefär så här dags jag brukar röra mig mot sängen, men det är inte ovanligt att jag är uppe till ett-snåret, så att jag inte är speciellt trött nu är inte så konstigt. Har städat lite här hemma och funderar lite på hur jag ska lägga upp natten. Tror att det är fel att se på film eller något sådant, för då är det enkelt att dåsa av. Nej, antingen försöka få lite jobb gjort eller pilla med saker i hemmet. Tricket är nog att röra på sig med jämna mellanrum så man inte sitter still.

01:00

Klockan är nu tjugo över ett och jag har precis tagit mig en dusch. Sporadiska gäspningar infaller då och då men än så länge är ju detta inte utöver det normala. Klockan två tänker jag försöka mig på ett powernap till. Får se hur det går. Den här gången ska jag sätta iPhonen på 30 minuter och räkna med att det tar fem minuter innan jag somnar. Det ska bli intressant. Jag har även tagit fram en falukorv från frysen och tänkte förbereda korv stroganoff senare, kan ju vara riktigt smidigt att ha mat infrusen för senare användning. Och ett bra sätt att hålla sig aktiv och vaken. Håller nu på och installerar om en dator och det är inte fullt lika aktivt.

02:48

Den här powernap:et gick inte så bra, jag startade om timern efter en stund eftersom jag inte kände att jag var på väg att somna, och sen vaknade jag till mitt i en gång... Sammanlagt kanske 10-15 minuter bara. Så just nu är jag är riktigt dåsig. Jag har satt på en kopp kaffe, ska se om det håller mig vaken till nästa gång jag ska ta en tupplur. Måste försöka att inte sitta vid datorn för mycket.

03:45

Nu är jag inte så fasligt trött, har precis lagat Korv Stroganoff och ska frysa in det senare när det svalnat. Måste hitta fler rätter som är smidiga att laga till i förväg och frysa in. Alltid bra att ha mat i frysen. Har ju en hel frys ute i förrådet som man kan fylla med grejer. Måste köpa mer frysbyttor dock. Jag har inte varit så hungrig, så kroppen är väl inställd på att äta dagtid antar jag.

04:50

Känns i kroppen att jag varit vaken länge, känner mig stel och öm. Är inte dödligt trött men skulle jag sätta på TV'n så skulle jag somna på en gång.

05:40

Jag valde att ta en tupplur lite tidigare, och den här gången gick det mycket smidigt. Känner mig inte direkt utvilad, men det funkar. Nu kände jag för första gången att jag gärna kunde strunta i allt detta och bara sova, sängen lockade riktigt mycket. Jag ska verkligen försöka hålla ut, men det är svårt.

07:30

Nu är det morgon och programmen på TV sätter igång. Jag är väldigt trött men inte så pass att jag känner att jag vill ge upp. Det vore väl trist om man inte ens kunde hålla ut en natt. Men sängen lockar något otroligt och att glida ned under det varma duntäcket lockar än mer. Men jag ska göra mitt bästa för att hålla ut! Jag har försökt jobba lite och det går, men lite på halvfart.

08:40

Tog en tidigare tupplur nu med, och jag tror nästan att jag drömde den här gången. Jag är osäker, men det gick bra i alla fal. Nu ska jag dricka lite kaffe och äta frukost. Är trött som tusan!
Jag fortsätter skriva i min Twitter (som syns på förstasidan på sandman.net med) och återkommer med en ny blogg senare. Önska mig lycka till!
Mer i Webblog
Flerfassomnambulist
Flerfassmn tredje ronden Knockout
Flerfassmn frsta dygnet
Flerfassmn frsta natten
Installera applikationer i Mac
Windows Vista can do that
Rkare  Detta ser ju riktigt gott ut
Reglar på plats
Rivning pågår!
Mjölner!
Örnen börjar bli redo för Sweden Rock
Utebar!
Mixtejp
Norrsken
Kan ha "råkat" skaffa något på Sci-Fi-mässan
Recension: Steam Hotell
Det börjar ta form med hemma-spa:et
Rostfärg och IKEA-lampa
Create a physical book from my digital book
Survey Island
Someone is trying to sell my map!
Julkalender
Myst book updated
Recension: Yasuragi Ryokan Hanare
Recension: Ad Astra
Ny tatuering - midgårdsormen!
Minnestal till en kaffekopp
Förlovade
Sweden Rock 2023
Ny nummerskylt för huset
Fix i husbilen
Grubbelgubbe
Uppdateringar i verkstaden!
Måla med rostfärg
Vårfix i trädgården
Jung Kook
Pappaskämt och annan humor
Bilder på spelbordet när det används
Använda laserskäraren för att skapa innehål...
Julklappar med laserskärare
Budget-Spa
Nyckelskåp
Fjällkaffe
1/20 DeLorean Time Machine
Caso Outdoor Cooler
Minikyl Coca Cola
Verktygsvagn med verktyg, 161 delar
CSS filters for background images
Huset ommålat!
Skiss för tatuering
Spelbordet klart
Laser cutting my Myst Island
We Can Do It
Batwing
Elsa
Skaffat husbil
Foton på bilen