Nikon Df - ny leksak
2016-01-11 - foto, nikond df, sony a7
0
Till slut bestämde jag mig och ska nu sälja min Nikon D4 som sällan används och har i stället ersatt den med en Nikon Df, som jag länge längtat efter. Den kom idag och så här ser den ut:
DSC03424
DSC03425
Typisk retro-stil och den absolut minsta digitala fullformars-kamera som Nikon någonsin gjort, här är den jämfört med en Nikon FE, vilket givetvis är betydligt mindre.
IMG_1016
Och här är den jämfört med Sony A7, förvånansvärt liknande storlek på dem. Nikon är lite fetare, men med 50mm objektiv på så är dom jämförbart stora.
Och så här mycket väger dom. Sonyn är lättare men inte med mycket, så det är ändå rätt imponerande att Nikon lyckats få ner storleken så pass mycket med tanke på att dom ska få rum med spegel och pentaprism inuti den som Sonyn inte behöver.
Jag lägger inte upp några testbilder eftersom sensorn i den är i stort sett identisk med D4:an så det är inga överraskningar där.
Nu blir det lite svårare att välja vilken som är semesterkameran - Df:en eller A7:an? A7:an med 35mm/f2 är dock löjligt liten, så det lutar mot den ändå.
Mer i Webblog
Petzval 58 Bokeh Control Art Lens Scrawlrbox Nya skrmar till jobbet Nikon Df  ny leksak Konstutstllning Rock And Art Mitakon 50mm f095  testbilder Mitakon 50mm f095
Nyckelord: foto, nikond df eller sony a7
Cityfestivalen Sony A7R II Nikon Df  ny leksak Leica M6 i guld Visitkort fr foto Sony A7 Kamerajonglering