DSLR Gear No Idea
2013-05-31 -
0
nikond3s
Sony har lanserat en ny reklamkampanj som heter DSLR Gear No Idea. Det är en serie med videoklipp på Youtube som driver med folk som äger stora systemkameror och kanske inte alltid vet hur man hantera dem. Här är ett exempel:
Viral marknadsföring - det är meningen att du ska dela med dig av denna till dina vänner som ska känna igen sig i filmen. I själva videon så är det knappt någon som helst marknadsföring, förutom vid beskrivningen på youtube. Den länken går till den här sidan där dom påstår att man får "DSLR quality without the difficulty". Där har dom samma videos som ovan fast med mer tydligt reklambudskap:
Som DSLR-ägare så kan jag helt klart identifiera med hela grejen att ta med sig en stor dyr kamera till barnens sportevenemang och att man kanske ser lite larvig med hela den utrustningen, precis som han i videon ovan. Men det finns ju en anledning till att jag tar med mig min D3s med en 70-200/2.8 lins, det är ju minst lika mycket för linsens skull som för kamerans otroliga prestanda vid högt ISO. Den kombinationen gör att jag kan ta bilder som en Sony NEX helt enkelt inte kan ta.
Och jag tycker det är värt att notera att så fort pappan i videon har fått tag på sin NEX-kamera så ser han inte det minsta mindre töntig ut heller.
Och en annan poäng här är ju att Sony faktiskt säljer systemkameror. Hur känner sig dom som faktiskt äger och använder en Sony systemkamera när dom ser Sony påstå att deras NEX-kameror är lika bra? Det vore ju en sak om Sony här försökte skohorna sig in i en produktkategori som dom annars inte säljer i, men här försöker dom ju konkurrera med sig själva delvis.
Mer i Webblog
Omni Lpband fr spel Anvnd aldrig den inbyggda blixten Biltrff DSLR Gear No Idea Ny rendering av bilen Ny frg p bilen The Poet