The Poet
2013-03-27 - hatt, indiana jones, the poet
0
DSC_3653
Yes, som jag skrev igår så har jag äntligen köpt mig en äkta Herbert & Johnsson "The Poet", eller snarare den variant av The Poet som Spielberg tog fram tillsammans med dem. Herbert & Johnsson ägs numera av Swaine Adeney som visade sig vara väldigt svårt att hitta, men till slut så gick det!
Jag har skrivit om hattar förut och då specifikt om den här hatten, så jag har lite koll på läget. Dessa replikor, eller original kanske man ändå kan kalla dem, är gjorda av kaninpäls, precis som originalet. Och med ånga kan man hjälpa till att forma den efter eget tycke. Den är inte crushable på samma sätt som mina Stetsonhattar, och materialet kan få permanenta veck om man låter hatten ligga under något för länge. Sedan så bör man låta den lufttorka om den blivit våt (inte torka över element eller dylikt) för att den ska hålla formen.
Så, nu har jag hatten! Är mitt hattliv komplett nu? Nja, till stor del skulle jag vilja påstå, men det finns fortfarande två hattar jag skulle vilja köpa.
250_quirt_205
Den ena heter "The Quirt" or är den hatt som Will Smith bar i filmen Wild Wild West. Den är en svart cowboymodell med ganska låg crown och brett brätte.
1200_marston
Den andra heter Dead Eye Marston och är en replika av hatten som John Marston har på sig i spelet Red Dead Redemption, också en modell jag gillar väldigt mycket. Men dessa hattar finns ju i USA, och visserligen så kan man beställa dem över nätet, men det känns ändå som att man helst vill prova dem på.
Mer i Webblog
DSLR Gear No Idea Ny rendering av bilen Ny frg p bilen The Poet Triggrse Splittrad tillvaro p webben del 2 Splittrad tillvaro p webben