Triggr.se
Jag har registrerat domänen triggr.se nu, angående mina tankar kring att skapa flöden mellan sociala medier. Så, det är ju en hel del jobb att sätta upp en sådan grej, men jag har påbörjat lite. Vi får se hur långt jag kommer!
triggr
Här är ett EER-diagram över min första "skiss" på databaserna. Detta intresserar ju givetvis inte många, men lika bra att skriva om det här så jag minns det själv!
Så, en medlem kan skapa flera accounts, och varje account kan ha flera sources, som är antingen input, output eller både och. Man kan ange per source vilket språk källan är på, eller sätta den på blandat till exempel.
Sedan skapar medlemmen en feed som i sig är länkat till en eller flera sources, med specifika inställningar (tex nyckelordsmatchning, eller trigga bara om inlägget är på ett visst språk osv osv).
Sedan läser triggr.se in datat från alla källorna med jämna mellanrum, och lägger dem i posts. Där hamnar med andra ord bruttoinnehållet i alla källor för alla konton. Sedan så läser en annan rutin varje feed och tar data från posts och postar det till källorna som angivits, samt sparar det i log, så man kan se vad som gjorts och när.
Datat i loggen används också för att avgöra om ett visst data redan har postats till den källan, vilket kan vara behändigt.
Mer i Webblog
Ny rendering av bilen Ny frg p bilen The Poet Triggrse Splittrad tillvaro p webben del 2 Splittrad tillvaro p webben Nicklas Jarnesj Permalnkar och struktur i WordPress
Nyckelord: triggr, sociala medier, twitter eller facebook
Hemlig fdelsedag Triggrse Parsea hashtaggar Blockad av Facebook Microbloggning och bloggning kan det fungera tillsammans Facebook fri