Homeland
homeland
Vi har precis sett klart på Homeland, en TV-serie som hittills finns i två säsonger. Och gud vilken bra serie! Det handlar om Nicholas Brody, en amerikansk marinsoldat som efter åtta år blir räddad från ett fängelse i Irak. Hans familj och vänner har antagit att han varit död och gått vidare med sina liv.
Väl tillbaka så handlar serien om svårigheten att anpassa sig till ens gamla liv, men samtidigt så följer vi CIA-agenten Carrie Mathisson som misstänker att NIcholas har blivit hjärntvättad i Irak och numera är terrorist. Det är Claire Danes som spelar Carrie, och hon är sjukt bra. Överlag är alla skådespelarinsatser helt fantatsiska i den här serien.
Men framförallt så är den väldigt spännande och man vill bara se mer hela tiden. Om du har sett och gillar serien 24 med Kiefer Sutherland som terroristjägaren Jack Bauer så skulle du gilla Homeland. Det är inte lika mycket action, utan mer övervakning, vem kan man lita på och sådant. Carrie är inte en actionhjälte som Jack, men minst lika intressant.
24 är ju våran all-time favoritserie, men Homeland kom riktigt riktigt nära!
Mer i Webblog
Splittrad tillvaro p webben Nicklas Jarnesj Permalnkar och struktur i WordPress Food Inc Homeland Stripes HeMan Puckonet