Lycka
2009-06-30 - livet, lycka
0
happy
Vad är lycka för dig? När är du lycklig? Jag tror på tok för många går omkring och väntar på lyckan, att den ska komma vilken dag som helst. Precis som att även om det inte är troligt så kommer dom förmodligen kamma hem storvinsten på Lotto någon dag och då blir allt enklare. Det är rätt vanligt att man skjuter upp lyckan, eller tror att lyckan gömmer sig bakom något som ska hända. Vänta bara, när jag får jobb blir det bra, när jag får barn så kommer livet börja, när jag gifter mig så är det på riktigt. Jag ska bara plugga klart först, bara betala av mina studielån, bara skaffa ny bil, bara gå ner tio kilo. Jag ska bara, ska bara.
happiness2
Det finns mycket saker som man mentalt kan hänga upp sig på som måste ske för att man tror att efter det blir det enklare, bättre, lyckligare. Det är inte fel i sig, att ha mål, att sträva efter något. Men risken är rätt stor att man missar något på vägen. Med allra största säkerhet är det just det du strävar efter som går dig förbi. Medan du strävar för att ta dig förbi hindren för att hitta livet så missar du att hindren är livet och målet bara är spenderad tid.
Lycka är inte ett mål i sig, det är ett sätt att färdas. Tiden du spenderar på att vänta på lyckan väntar inte på dig och i slutändan så rusade lyckan förbi dig i gnälliga ungar vid frukostbordet, högar av räkningar vid månadsslutet och dom extra kilona på vågen. Den finns där, redo att bara uppleva.
Många filosofier handlar om att "leva i nuet" vilket har blivit en klyscha i sig. Det är inte fel att planera, det är inte fel att ha mål eller drömmar. Det är inte fel att sträva efter något, det är inte fel att se framåt. Men tricket är att kunna göra det utan att se bort från där du står just nu. För även om räkningarna är deprimerande så betyder studielånet att du har möjligheter du inte annars skulle ha haft, och även om barnen skriker och är galna vid frukostbordet så är dom den vackraste kärlek du någonsin kommer uppleva. Rynka inte på pannan och längta tills dom blir större, tills dom blir vettigare. Dom är där just nu, det är du som inte är det.
Det finns ingen bättre tid att vara lycklig än just nu.
Mer i Webblog
Girig sjlvisk och egoistisk Semester Semesterbloggen Lycka Stdgalning Grsklippare Dom vxer upp s fort
Nyckelord: livet eller lycka
Att leva det liv man vill leva Lycka Efter kriget Symptom p knslor Hjrtformat rhnge och svettas p tjocka mattan Knslomnniska Personlig utveckling