Adobes nya ikoner
2006-12-22 - macintosh, ikoner, photoshop, adobe
776
Adobe_Photoshop_CS4
Så jag laddade hem Photoshop CS3 i går för att se vad som var nytt. Trevliga nyheter minsann. Men tyvärr så har programmet bara en Beta-ikon, precis som tidigare Photoshop har haft underliga splash-screens i prerelease-versionerna, som till exempel Photoshop 4 som internt kallades "Big Electric Cat".
iconwheel
Men sen läste jag John Nacks blog om de nya Adobe ikonerna, och det visar sig att detta är de korrekta ikonerna! Uhm, hallå? Adobe har, som ni ser på bilden, gått över till något form av periodiskt-system-liknande (grundämnet guld, Au, är till och med med) ikonstil och alla program (med ett par undantag) representeras med en tvåbokstavskombination och en färg, som positionerar dem internt hos Adobe. Varför något har en viss färg kräver att man har den här bilden tillhands.
Jag gillar ju ikoner och att pilla ihop ikoner och har full respekt för att skapa ikoner till alla Adobes program är ett jättejobb, men är detta rätt sätt att tackla det på? Tänk om man har hela Flash och Creative Suite studio installerat, hur ser det ut i dockan då? Ja, kanske så här?
psicon3
Jag tycker det är rätt viktigt med ikoner, och jag hoppas att Adobe ändrar sig till release. Lägg till en liten symbol i rutan. Minska storleken på tvåbokstavskombinationen så är man halvvägs. Adobe har fått en hel del kritik för den här vändningen.
Mer i Webblog
Nyrslfte Norra europas fulaste pepparkakshus Mina barn spar varandra Adobes nya ikoner Underliga benchmarks Digital Hub Nu har jag dator igen
Nyckelord: macintosh, ikoner, photoshop eller adobe
Macbooken Safari knappar Konfigurerar servrar Adobes nya ikoner Rosetta ntligen kom den Datorproblem