Trapprenovering
När vi flyttade in i det här huset 2015 så fanns det mycket vi ville fixa. Med tiden så blev det mer och mer. En sådan grej var trappen ned till undervåningen. De flesta golven i huset är helt ok, men trappen hade tygfilt på varje steg så den skulle vi behöva fixa. Vi började med att ta bort hela spaljén och sedan försökte Tina slita bort mattan från stegen, men dom satt åt så hon överlämnade det till mig (hmmm).
Min första idé var att slipa den trären och sen behålla den som den var, men mattan satt så hårt så det blev en hel del skador på stegen när vi slet bort den. Så nästa idé var ett sådant där trappfix-kit, man köpa färdiga skivor med trappnosar och sågar till dom rätt.
Priserna för sådana kit ligger i regel runt 15-20 000 kronor, och då är det inte ens massivt trä, utan någon form av plywood med ekfanér på. Nej, bättra än så kan vi! Jag har ju en fin verkstad, så jag beställde planhyvlad ek från Calexico Wood som kom hemlevererad.
Trappen slipades, spacklades och målades vit, sedan så sågade jag till bakstycken så det blev en stängd trapp vilket passade mycket bättre.
Sedan var det bara att sätta igång och kapa, limma, slipa och fixa trappnosar. Kostnaden för virket hamnade på runt 5 000 kronor, så renoveringen blev helt klart mycket billigare, plus att det är massiv ek!
Trappen är böjd i slutet så jag fick köpa en sådan trappstegslinjal för att mäta, och det blev en hel del meckande med vinklar både för stegen och för bakstyckena för att det skulle bli snyggt till slut.
Men oj vad snyggt det blev! Varje steg är slipad, fräst och sedan borstat så att träådringen känns under fötterna när man går i den, och sedan tre lager med hårdvaxolja för att skydda den för slit och fotsvett.
Mer i Verkstad
Bord i biorummet
Vardagsrumsbord
Altantak
Trapprenovering
Bakbord
Extrabord till jul
Renoverat vardagsrumsbord
Nyckelord: renovering, hammer c3 31, verkstad eller hemmabygge
Nytt hemmakontor
Regntunnor och grus
Renoverat sidobord
Trapprenovering
Nattduksbord
Tron fr Sigge
Verkstad Remake
Fågel Fenix
Modellbygge igen!
Porträtt av u/Flattie-Ratty
Porträtt av u/DangDoood
Buy prints of my maps
3D-printer
Fältsjukhus 616
Ny kaffemaskin
Porträtt av u/elizabeeeef
Jämförelse 135 mm
Porträtt av kompis mamma
Använda utrymmet under trappen
Spelbord
Pimpning av köks-ön
Jag saknar min Dodge!
Acrylic drip
Renoverad ateljé
Nytt hemmakontor
Ny tatuering
Vidamount för iPod Touch
Fågel Fenix

Vilken locksång väcker din uppmärksamhet?
Grace
I’m a lumberjack and I’m ok
Dodgen upplagd för försäljning
Gamingstol som kontorsstol
Sun and Stars
Barking up the wrong tree
Light at the end of the tunnel
Serveringsbricka
Regntunnor och grus
Pergola
Uppdatering av ikoner
Renoverat sidobord
Malin och Alex bröllop
Pizza på grillen
Myst linking book and Gehn's Inkwell
Utebord
Bord i biorummet
Mattsvart Dodge
Tuttar
Susann's gravidmage
Simson och Isi
Det blev en Volvo XC90
Ny bil?
Vardagsrumsbord
Altantak
Steven och Susann's bröllop
Trapprenovering
Semesterplanering

En sak jag saknat väldigt länge är en app på till exempel iPad där man kan lägga upp sina sommarplaner. Vi skriver ju givetvis upp i kalendern när vi tar semester, när det är skollov och liknande, men det trängs ju med en massa annat onödig information när man vill sätta sig ned och planera semester, ledighet, aktiviteter. Man vill gärna ha en sjysst översikt över bara det som ...
Paulig och Release Finans

Detta är helt galet. 2015 så skaffade vi en rätt så high end-espressomaskin till kontoret. En Thermoplan One. Företaget som levererade den heter Paulig och med dem skrev vi ett hyresavtal på maskinen.
#inlineditbutton