Fjärrkontrollsdjungeln
2007-06-16 - fjärrkontroll, hembio, prylar
220
harmony
Fjärrkontrollsdjungeln
Ok, har man en hembio med mycket prylar så måste man ha en fjärrkontrollslösning som funkar som den ska. För att det ska vara enkelt för barnen att se på TV och DVD så har jag nu kopplat in min gamla DVD-spelare och även vidarekopplat TV-signalen till TV'n (men den är fortfarande inkopplad i minin också). På så vis så kan sonen använda Harmony 1000-fjärrkontrollen för att trycka på "TV"-knappen för att den ska slå på TVn och sen ställa in den korrekt. Samma gäller med "DVD"-knappen. Sen har jag en "Mac"-knapp som ställer in resten korrekt med.
Detta fungera mycket bra. Smidigt och enkelt för barnen (och jag tror Tina tycker detta är smidigt med). Och när vi ska se på bio så kör vi via Maccen, eller om man ska spela in något från TV. Best of both worlds, med andra ord.
Problemet är ju hur mina prylar är uppställda i vårt vardagsrum. TV'n hänger på en vägg på långsidan och prylarna står på väggen på kortsidan. Så om man ska se på DVD så ska tre prylar sättas på; TVn, DVDn och förstärkaren. Problemet är att man kan inte göra det genom att rikta fjärrkontrollen mot bara en av dem. Så man måste alltid trycka på "Help"-knappen när allt är klart och då rikta den åt det andra hållet.
Så jag införskaffade mig en Logitech RF extender, så att IR-signalerna ska kunna riktas åt alla hållen samtidigt, men det visade sig att jag måste bestämma att alla signaler då ska gå via den. Det förlänger inte signaler som redan går ut från Harmony 1000-kontrollen alltså. Det var ju lite synd. Det kanske blir aktuellt sen när min nya stereobänk är klar men just nu fungerar det inte så bra.
Jag har även funderat på att ta en närmre titt på Philips Pronto TSU9600 som är väldigt lik Logitech Harmony 1000, men har en något bättre mjukvara och frihet. Bland annat kan man designa sina egna knappar på den, vilket jag saknar på Harmony-fjärren. Vi får väl se hur det där funkar. Man söker liksom alltid efter den där perfekta lösningen som alla är nöjda med...
Mer i Hembio
Min Pronto Gefen to the rescue Stereobnk Fjrrkontrollsdjungeln Det ska fungera Hembion nrmar sig Logitech Harmony
Mer i Webblog
Jack Bauer FBI bestller datorsystem Apple vs Europa Fjrrkontrollsdjungeln Solnedgng Spisls igen Lagliga pirater
Nyckelord: fjärrkontroll, hembio eller prylar
Pronto Universalfjrrkontroll Philips Pronto Fjrrkontrollsdjungeln Min far hrmapan Kablage sabotage Headset