Det är lite lustigt att se hur vissa butiker eller restauranger resonerar hur dom ska tjäna pengar.
Jag brukade förut köpa med mig en smörgås på vägen till jobbet, så jag hade något att knapra på på morgokvisten. Ett av de ställen jag brukade handla på heter Bredbar. Ett litet fik med mycket smörgåsar och sånt, jättetrevligt. Dom har även en korg med oskurna brödbitar som man kan be att få med ost på, det var såna jag köpte.
En dag kom jag in som vanligt och sa "en sån där med ost" och gissa om jag blev förvånad när mannen bakom den eminenta disken sade "Nej, vi säljer inte såna längre". Det tog en stund innan jag smälte vad han sagt och funderade en kort stund. Jag kunde ju inte låta bli att fråga varför dom inte sålde såna längre. "Det var för många som ville ha dem"... VA? Och då säljer ni dom inte längre? "Nej, det brödet får man när man äter något här". Så jag gick ju därifrån utan att köpa något.
Jag brukade förut köpa med mig en smörgås på vägen till jobbet, så jag hade något att knapra på på morgokvisten. Ett av de ställen jag brukade handla på heter Bredbar. Ett litet fik med mycket smörgåsar och sånt, jättetrevligt. Dom har även en korg med oskurna brödbitar som man kan be att få med ost på, det var såna jag köpte.
En dag kom jag in som vanligt och sa "en sån där med ost" och gissa om jag blev förvånad när mannen bakom den eminenta disken sade "Nej, vi säljer inte såna längre". Det tog en stund innan jag smälte vad han sagt och funderade en kort stund. Jag kunde ju inte låta bli att fråga varför dom inte sålde såna längre. "Det var för många som ville ha dem"... VA? Och då säljer ni dom inte längre? "Nej, det brödet får man när man äter något här". Så jag gick ju därifrån utan att köpa något.
Så, låt oss tänka på det här. Här har dom ett bröd, som dom vanligtvis GER bort i samband med måltid, och när dom upptäckte att folk gillade brödet så mycket att dom ville köpa det UTAN att köpa en måltid så låter dom bli att sälja det? Hmmmm. Nej, jag får det inte att gå ihop. Då blir man lite mörkrädd.
En annan gång var jag och Tina på Sandwich Shop, en liten smörgåsrestaurang som är i två våningar, övre våningen består av kanske sex sju bord medans nedervåningen består av ett par ståbord. Efter att vi beställt och är på väg upp så säger hon i kassan att dom minsann har stängt övervåningen. Uhm, va? Klockan var inte mycket och jag tror inte det var stängningsdags eller nåt. Men stängt den hade dom. Så det blev till att stå nere på undervåningen och halvträngas med andra. Tänk om vi varit fem stycken, hur skule det gå till? Skulle vi fått gå då? "Nej, ledsen, men ni är för många att sälja mat till."
Hur svårt kan det vara att driva en restaurang? *flina*