Den perfekta semesterkameran?
Snart åker vi till USA i två veckor och ska gå på Disney World och resa till Tampa Bay och allt vad man nu kan göra i Florida som är värt att göra, och som man hinner göra på två veckor.
Senast vi var där så valde jag att inte ta med min "stora" kamera, vilket då var en Nikon D3s, utan vi tog med Tinas Nikon D80. D80:an är en mycket bra kamera, men den har några år på nacken och är inget vidare att ta kort med när ljuset inte räcker till ordentligt. Nu är det ju ljust och fint i Florida för det mesta, men kvällstid och även inomhus så märkte man snabbt att det fanns en hel del svagheter med det valet.
Sedan är ju D80:an ändå rätt så stor, även om den är bra mycket mindre än D3s:en och min nuvarande D4:a.
Så vad blir det för kamera den här gången då? Ja, jag lär väl inte klara mig utan en ordentlig systemkamera, så jag kommer ta med mig min D800E som är aningens större än D80 men också en sjukt bra kamera. Men den är ingen kamera jag känner för att bära med mig inne på nöjesparkerna, så utöver D800:an så tar jag givetvis med mig den nya lilla Sony RX1R som jag skrev om här. Den är väldigt liten och smidigt samtidigt som det är en fullformatskamera med bra ISO-känslighet. Faktum är att alla foton här är tagna med den, så det är onekligen en väldigt kapabel liten kamera, så jag har stora förhoppningar om den!
sonyrx1
Den har en fast 35mm-lins vilket helt klart kommer vara begränsande i vissa fall, vilket är varför jag tar med mig en systemkamera också. Men inne i parkerna tror jag den räcker finfint!
Så, då har jag med mig en systemkamera också, men vilka objektiv borde jag bära med mig? Min fasta 50mm-glugg är ju ett måste, vilket är den lins jag använder allra mest oavsett tillfälle i stort sett. Den är alltid med. Sedan tänkte jag mig allround-zoomen Nikkor 24-120/4 som ger bra ljusstyrka över hela brännvidden, men jag lutar åt att kanske ta med mig min 24-70/2.8 lins med, så då kanske det är lite onödigt att ta med två zoomlinser som liksom överlappar? Men om jag har med mig 24-70/2.8 så borde jag kanske ha med mig 70-200/28 med och då blir det helt plötsligt mycket tyngre i kameraväskan. Jag kanske får nöja mig med 50/1.4 + 24-120/4 helt enkelt? Värsta jag vet är att stå där och önska att jag hade tagit med mig mer!
Mer i Webblog
2015 Dodge Charger
Fanreklam fr Tesla Model S
Ny version av Flickrappen
Den perfekta semesterkameran
Min Petzval r p vg
EverDock
Bygger ut studion
Nyckelord: sony rx1r, nikon d4, nikon d800e, semester, linser or objektiv
Petzval 58 Bokeh Control Art Lens
Mitakon 50mm f095
Kamerajonglering
Den perfekta semesterkameran
Nikkor 80400 fotbollsbilder
Sony DSCRX1R
Nikon lanserar D4
3D-printer
Fältsjukhus 616
Ny kaffemaskin
Porträtt av u/elizabeeeef
Jämförelse 135 mm
Porträtt av kompis mamma
Använda utrymmet under trappen
Spelbord
Pimpning av köks-ön
Jag saknar min Dodge!
Acrylic drip
Renoverad ateljé
Nytt hemmakontor
Ny tatuering
Fågel Fenix

Vilken locksång väcker din uppmärksamhet?
Grace
I’m a lumberjack and I’m ok
Dodgen upplagd för försäljning
Gamingstol som kontorsstol
Sun and Stars
Barking up the wrong tree
Light at the end of the tunnel
Serveringsbricka
Regntunnor och grus
Pergola
Uppdatering av ikoner
Renoverat sidobord
Malin och Alex bröllop
Pizza på grillen
Myst linking book and Gehn's Inkwell
Utebord
Bord i biorummet
Mattsvart Dodge
Tuttar
Susann's gravidmage
Simson och Isi
Det blev en Volvo XC90
Ny bil?
Vardagsrumsbord
Altantak
Steven och Susann's bröllop
Trapprenovering
Semesterplanering

En sak jag saknat väldigt länge är en app på till exempel iPad där man kan lägga upp sina sommarplaner. Vi skriver ju givetvis upp i kalendern när vi tar semester, när det är skollov och liknande, men det trängs ju med en massa annat onödig information när man vill sätta sig ned och planera semester, ledighet, aktiviteter. Man vill gärna ha en sjysst översikt över bara det som ...
Paulig och Release Finans

Detta är helt galet. 2015 så skaffade vi en rätt så high end-espressomaskin till kontoret. En Thermoplan One. Företaget som levererade den heter Paulig och med dem skrev vi ett hyresavtal på maskinen.
Mother of Dragons
Maleficent
Bakbord
Extrabord till jul
Renoverat vardagsrumsbord
Nattduksbord
#inlineditbutton