Hoppa direkt till innehåll

Veckonummer och namnsdagar i din iPhone

2009-09-14 - ical, namnsdagar
Veckonummer och namnsdagar i din iPhone
Jag läste på Macfeber om program man kan köpa (eller om det var gratis?) för att se vilken veckodag det är och vilka som har namnsdag på sin iPhone. Korkat att ha ett helt eget program för det tycker nog jag, så därför så presenterar jag nu två nya tjänster här på sandman.net, två kalendrar du kan prenumerera på i iCal. Klicka på nedanstående länkar så ska iCal öppnas och du börjar prenumerera på dem automatiskt.
När du nu har både veckodagar och namnsdagar i din iCal så är det enkelt att se till att dom synkas över till din iPhone via iTunes. Veckonummer läggs på varje måndag (så den inte ligger på alla dagar i veckan. Finns det intresse av att slå ihop dem? Jag skulle ju kunna ha "v39: Maurits och Moritz" på måndagarna så kan man prenumerera på en enda kalender. Skulle ju kunna lägga upp dem, men det finns ju en poäng i att synka över baraveckodagarna men inte namnsdagarna till iPhone förstås.
Sen tänkte jag lägga upp ett sött applescript för att få in födelsedagar från din adressbok också. Det går ju idag redan via en automatiskt funktion, men där ser du inte hur mycket folk fyller, med mitt applescript så kommer du få events som ser ut ungefär så här: "Jonas Eklundh 33 år" och så. Mer om det senare!

Uppdaterat 2009-04-18

Nu har jag lagt upp en text som förklarar hur du enkelt får in alla födelsedagar på ett snyggt sätt i iPhone/iCal

Uppdaterat 2009-09-14

Nu har jag skapat en kombinerad kalender för både namnsdagar och veckonummer, så man kan få med veckonummer på varje dag i sin iPhone om man vill
Mer i Webblog
Hur man skrmmer upp stora fretag
Julklappshierarki
Nostalgitripp Dark Forces
Veckonummer och namnsdagar i din iPhone
Verandan uppdatering
Layoutmotor fr Atlas
FragFX
Nyckelord: ical eller namnsdagar
Repeterande schema i iCal med AppleScript
Snyggare fdelsedagar i iCal och iPhoneiPod touch
Veckonummer och namnsdagar i din iPhone
MobileMe synkningen hur det egentligen fungerar