PHP: Formatera telefonnummer
2013-06-10 - telefonnummer, php
0
Jag hade ett behov av att normalisera telefonnummer i en lista som var ifyllda av användare, så dom såg lite hur som helst ut. Så jag skrev en funktion för att normalisera telefonnummer som ser ut så här:
<?     function phone_number($nr$formats false){         if (!$GLOBALS["areacodes"]){             if (file_exists("$GLOBALS[data_dir]/Atlas/Areacodes/$GLOBALS[language].txt")){                 $GLOBALS["areacodes"] = array_filter(explode("n"file_get_contents("$GLOBALS[data_dir]/Atlas/Areacodes/$GLOBALS[language].txt")));             }         }         if ($formats === true){             $number preg_replace("/[^d+]/"""$nr);             if (preg_match("/^00/"$number)){                 $number preg_replace("/^00/""+"$number);             } elseif (preg_match("/^0[1-9]/"$number)) {                 switch ($GLOBALS["language"]){                     case "se":                         $number "+46" preg_replace("/^0/"""$number);                         break;                 }             }                          return $number;         }         if (!$formats)             $formats = ["### ##""## ## ##""### ## ##""### ### ##"];         if ($GLOBALS["phone_formats"])             $formats explode("n"$GLOBALS["phone_formats"]);         if ($GLOBALS["areacodes"]){             if (preg_match("/^+(d{2})/"$nr$m)){                 $country "+" $m[1];                 if ($m[1] == 46 && $GLOBALS["language"] == "se"){                     $country false;                     $nr preg_replace("/^+46/""0"$nr);                 } else {                     $nr preg_replace("/^+d{2}/"""$nr);                 }             }             $number preg_replace("/[^d+]/"""$nr);             $cd join("|"$GLOBALS["areacodes"]);             if (preg_match("/^($cd)(.*)$/"$number$m)){                 $digits preg_split("//"$m[2], -1PREG_SPLIT_NO_EMPTY);                 $numlen count($digits);                 foreach ($formats as $f){                     $charnum substr_count($f"#");                     if ($charnum == $numlen){                         $lnr 0;                         foreach (preg_split("//"$f, -1PREG_SPLIT_NO_EMPTY) as $c){                             if ($c == "#"){                                 $out[] = $digits[$lnr];                                 $lnr++;                             } else {                                 $out[] = $c;                             }                         }                         if ($out){                             return $country $m[1] . "-" trim(join(""$out));                         }                     }                 }             }         }                  return $country $nr;     } ?>
Så, först så kan man skicka med en array med de format man vill använda, annars så har funktionen en uppsättning med format. Dessa format gäller numret efter riktnumret, så en fil med riktnummer krävs också. Funktionen laddar en fil med det språkval som sidan i fråga har, så man får rätt lands riktnummer. Det är en lista med giltiga riktnummer, en per rad.
Sedan matchar vi numret med ett giltigt riktnummer och om det finns så går vi igenom formaten och ställer upp siffrorna efter hash-tecknena, så "070-123 45 67" + "### ## ##" blir "070-123 45 67", behändigt!
Lite imponerad hur mycket Apple Watch kan hålla reda på bär man simmar faktiskt
Får lite välbehövlig hjälp att fixa med elen i verkstaden
Improvisationsteater på Västmanlandsteatern. Lika delar pinsamt och skoj :)
Har ryggskott som börjar bli bättre. Nyser nu på morgonen och det hugger till i ryggen och gör ont som fan. Kollapsar på golvet, och när jag reser mig upp så har jag råkat få igång Siri som tror sig ha hört detta. Ok, det gör ont som fan, men jag är ok, Siri :)
Har en trappa hemma som måste renoveras, menrenoveringskit är dyra som tusan, tanken är att jag ska bygga eget renoveringskit, får se hur det går…
Bakbunden
Även en ordentlig geringsfräs för att kunna bygga hållbara trappnosar
Har införskaffat mig en planopress inför kommande bordsprojekt samt ett test för en trapprenovering.
Byggde en pokalhylla till dotterns alla danspokaler
Pricken över i:et :)
Bakbord
Nytt projekt på gång, bakbord till svärfar :)
“Gå och lägg dig” - ”Nej jag kollar på TV med Leia” :)
Extrabord till jul
Extrabord till julafton klart! Byggvideo kommer inom kort på min youtube :)
Weehoo, jag har en egen stämpel nu. Det ni!
Bordskiva oljad och vaxad, ben borstade och betsade. Kanske blir ett bord till slut?
Bordsskiva betsad. Ska slipas/borstas och sen oljas.
Renoverat vardagsrumsbord
Favoritbild från dansuppvisningen igår
Nattduksbord
PanPastel-porträtt
Crock Pot
PanPastel
Tron för Sigge
Road Trip Italien!
Verkstad Remake
Jonas och Jenna
Brud som chillar
Showing off
Undressing
Touch thyself
Hot Love
Profilporträtt
Resa utan kamera?
Paus
Supernöjd med folieringen!
Bilen ska folieras!
Ny såg
PHP och BankID
Jack Skellington
Verkstadsplaner
Magnettavla
Verandatak och grillhörna!
Vardagsrumsbord
Knivblock
Kökshylla
Ny ikon för karta
PC-bygge
Kerlee 35mm f/1.2
Objektivhylla
Natalie Dormer
Hållare till kattmatsskålar
Hälsningar från Norge
With a little help from my friends...
The Most Incredible Fantasy Maps You've Ever Seen
Cityfestivalen
Mitakon Speedmaster 50mm/f0,95
10 minuter vatten
Sony A7R II
Petzval 58 Bokeh Control Art Lens
Scrawlrbox
Nya skärmar till jobbet
Nikon Df - ny leksak
Boba Fett
First Order Storm Trooper
Mikisen
#inlineditbutton